Praktische tips

Ingenieus gebruik voor uw ijsbak

Ingenieus gebruik voor uw ijsbak

Alternatieve toepassingen kunt u het bakje voor ijsblokjes geven

De ijsbak is een geweldige vorm waarin je meer kunt doen dan alleen water invriezen. Dit zijn enkele ideeën en voorstellen voor recepten en alternatieve toepassingen, zodat u het meeste uit uw bakje met ijsblokjes kunt halen.

Gearomatiseerde ijsblokjes

Je kunt de blokjes maken met stukjes komkommer en een verfrissend komkommerwater maken. Een andere optie is groene thee gebruiken in plaats van water en maak blokjes met de thee, gember en citroen. De combinatie van limoen en citroen is een ander geweldig alternatief om je drankjes op smaak te brengen, je kunt geperst sap en stukjes huid gebruiken. Grapefruit, aardbeien en basilicum, munt en lavendel… bereid uw favoriete smaakcombinaties voor en geniet ervan.

Vries gepureerde groenten of fruit in om smoothies te maken

Milkshakes, smoothies, ze zijn erg verfrissend en heel gemakkelijk te maken, op deze manier kun je kant-en-klare porties gemalen fruit krijgen, melk of water toevoegen en ben je binnen een paar minuten klaar voor een heerlijk drankje.

Melkblokjes en oreokoekjes

Plet de koekjes in kleine stukjes, leg ze op de bodem van de bakjes, voeg de melk toe en vries in. Je kunt ze gebruiken in combinatie met je koffie, ochtendthee ... of wat je maar wilt.

Chocolade pindakaasblokjes

Chocoladeblokjes maken is heel eenvoudig, je kunt ze vullen met degene die je het lekkerst vindt, pindakaas, aardbeien, noten ... De procedure is heel eenvoudig, smelt de chocolade en vul de bak met blokjes met de gesmolten chocolade en je favoriete vulling, laat afkoelen en dat is alles.

U kunt ook alleen chocolade gebruiken en in enkele minuten een verfrissende chocolademelk bereiden

Olie- en kruidenblokjes om mee te koken

Blokjes olijfolie en aromatische kruiden. Met behulp van de ijsbak kunt u porties maken en deze gebruiken voor stoofschotels, braadstukken, soepen ... Met dezelfde procedure kunt u invriezen tomatensauzen of zelfgemaakte bouillonconcentraten om het te gebruiken wanneer u het nodig heeft.

Koffie blokjes

Maak blokjes ijskoffie en geniet ervan met melk of room.

Yoghurt en granaatappelblokjes

Gebruik de ijsbak als vorm om heerlijke yoghurtijsjes te maken, als je niet van granaatappel houdt kun je het fruit dat je het lekkerst vindt in kleine stukjes snijden. Als je er een ijsstokje op legt als het koud begint te worden, kun je het als afzonderlijke porties ijs consumeren.

IJsblokjes met bloemen

Als je de ijsemmer gaat gebruiken om drankjes te koelen, geef hem dan een origineel en kleurrijk tintje met deze bloemenijsblokjes, dit is een perfect detail voor elk feest. Je kunt ook eetbare bloemen gebruiken en een origineel tintje geven aan je cocktails


Video: 23 SMAKELIJKE FOOD-HACKS DIE JE GEMAKKELIJK KUNT HERHALEN (Augustus 2021).