Informatie

20 Typische paarproblemen

20 Typische paarproblemen

Voordat u de problemen opsomt, moet u er rekening mee houden dat alle paren problemen hebben en bijna alle problemen hebben hun oplossing. Het belangrijkste is om te blijven geloven dat het de moeite waard is om te vinden en ervoor te vechten. Het is belangrijk om problemen correct te identificeren en aan te pakken en sterker naar voren te komen als we ze eenmaal hebben overwonnen.

1. Werk

Veel stellen werken op verschillende plaatsen. Meer dan acht uur weg van huis, vijf dagen per week. Een hele wereld van percepties, stemmingen, spanningen, ervaringen, relaties met derden ... Het komt vaak voor dat het gezicht bij thuiskomst heel anders is dan bij het ontwaken met de warmte van thuis. Vele uren, veel leven zonder te delen. Alleen communicatie, eerlijkheid, vertrouwen en ondersteuning zorgen ervoor dat werkverzuim geen probleem wordt.

2. Reizen, afwezigheid, afstand...

Ook werk of andere redenen kunnen service, afstand en langdurige afwezigheid tussendoor met zich meebrengen. Het echtpaar is niet in staat om hun inzet dagelijks te herbevestigen na terugkeer van het werk. Het is "nog moeilijker." De oplossing moet door meer communicatie gaan (telefoontjes, veel praten, ons ondersteunen met continue details, aandacht ...), en vooral meer oprechtheid, vertrouwen en steun Het paar moet zich inspannen om te delen wat er buitenshuis gebeurt : ambities, frustraties, successen, woede, etc.

3. Het gezin

Haar ouders, zijn ouders, broers, zwagers ... Veel gezinsactiviteit? Buitensporig? Familie kan een bron zijn van geweldige en mooie relaties, maar ook van verstoringen. Er ontstaan ​​problemen wanneer gezinsactiviteiten het leven van het paar beïnvloeden door inmenging, inmenging, zorgen, problemen, enz. Het gezin is een lakmoesproef voor het paar, dat beslissingen en verantwoordelijkheden zal moeten nemen.

4. De kinderen

Kinderen dragen op beslissende wijze bij om het leven van een stel te versterken met gevoelens en verantwoordelijkheden die een relatie steviger maken. Maar zo gebeurt het niet altijd. Vooral als er geen rechtvaardigheid, medeverantwoordelijkheid, overeenstemming van standpunten, medeplichtigheid is bij het opvoeden, behandelen en opvoeden van kinderen.

5. Wantrouwen

Vertrouwen is een fundamentele pijler van het leven van het paar. Als er geen vertrouwen is, zullen veel problemen in het leven samen onoplosbaar worden. Een van de meest typische problemen van gebrek aan vertrouwen met jaloezieMaar hij is niet de enige. Wantrouwen kan een vernederende houding bij het paar veroorzaken, het draagt ​​ook bij aan het bevorderen van een negatief imago, gebrek aan zelfrespect, enz. Wantrouwen verzwakt steun, communicatie en betrokkenheid, twee andere zeer belangrijke pijlers voor het lange leven van het paar.

6. Gebrek aan ondersteuning

Onvoorwaardelijke ondersteuning, dat is het recept. Gebrek aan ondersteuning zorgt voor een negatief gevoel van frustratie, van het denken dat "de ander" je in de steek heeft gelaten. De zorgzame houding moet een van de vitale functies van het paar zijn.

7. Ontrouw

Tegenwoordig lijkt ontrouw een lage waarde te hebben. Maar zelfs vandaag de dag worden er elk jaar records gebroken in het uiteenvallen van paren. Onlangs heeft de INE verzameld dat paren (huwelijken) die na hun eerste jaar waren verbroken (scheiding) waren gegroeid 325% in slechts twaalf maanden. Het aannemen van liberale en toegeeflijke houdingen is één ding, en het is iets heel anders dat ontrouw wordt getolereerd en in de praktijk goed wordt geleefd. Als je een partner wilt vernietigen, ontrouw wilt zijn; of het is zelfs voldoende om een ​​verkeerde houding aan te nemen: overmatige vriendelijkheid, vertrouwen of vertrouwelijkheid met een derde partij ... Sommige stellen erkennen niet dat deze dingen hen een slecht gevoel geven, ze stapelen ze op en wekken wantrouwen, negativiteit, introversie, gebrek aan communicatie ... Het paar is in de praktijk meestal veeleisend en boeiend en niet toegeven dat dit de relatie kan leiden op een pad vol turbulentie en risico's.

8. Geslacht

Misschien kunnen er gelukkige stellen zijn zonder dat seks een hoofdrol speelt en we zullen niet in de verleiding komen om te grote seks te hebben. Het paar evolueert in de loop van de tijd en daarmee ook de seksuele relatie zelf. Een levendige, fantasierijke, intense, levendige seksuele relatie ... zal echter een prachtige "verzekering" zijn om andere soorten problemen (gezin, werk, enz.) Te doorstaan ​​en het hoofd te bieden. Dus als je wat goed advies wilt om problemen te overwinnen, hier is het: zorg dat je seksleven de illusie en wederzijdse interesse weer aanwakkert, maak er een manier van om harmonie, verlangen, liefde over te brengen en een medeplichtige de eenheid te bezegelen die je partner kenmerkt. Bedrijf liefde, geen oorlog. En doe het met de passie die je deed toen je begon te lopen. Als goede seks ontbreekt, heb je misschien een goede bondgenoot ontslagen voor de gezondheid van het paar en voor de oplossing van veel van hun problemen.

9. Coëxistentie

Een ruimte voor twee ... of meer. Er worden vele uren thuis doorgebracht, het huishouden wordt gedaan, er wordt tv gekeken, dezelfde badkamers worden gebruikt, er wordt muziek gedraaid ... Meubels worden gekocht voor het huis, leningen, hypotheken, enz. Worden aangevraagd. Elke persoon maakt gebruik van deze woonruimte die het huis is volgens zijn opleiding of cultuur. Sommigen vinden geuren niet erg, anderen zijn er erg gevoelig voor en kunnen er niet tegen; sommigen houden van wanorde, anderen irriteren; Er zijn schoonmaakfreaks en die veroorzaken zelfs astmaproblemen, anderen passeren het. Er zijn er die 's nachts een licht willen laten branden, anderen kunnen niet met licht slapen. Laten we niet zeggen wat ze in de winter willen slapen met de ramen open, terwijl hun partner wakker blijft van de koude en frequente verkoudheden. Zelfs de tafel dekken of uw handen wassen voordat u gaat zitten, kan controversieel zijn. Laten we niet zeggen dat de dagelijkse schoonmaak: onderhoud, schoonmaak, etc. enzovoort. Al deze verschillen kunnen uitputtend zijn in het leven van een stel. Sommigen zijn het erover eens en flexibiliteit komt om beide partijen tevreden te stellen, anderen nemen hun toevlucht tot seks en vergeten huiselijke verschillen in het bed ... tot het punt dat als de discussie een kamer rood of geel zou schilderen, deze uiteindelijk oranje zou worden geverfd. soms wonen er andere familieleden (schoonouders, broers en zussen ...) en verslechtert de situatie; in deze gevallen kan het huis een zeer belangrijke bron van problemen worden. Hoe los je ze op? Soms is het antwoord in begrip, andere keren in technologie of het veranderen van huizen. Waarom niet? (beter dan van partner wisselen).

10. Vriendschappen

Het paar moet een uniek vriendschapsbeleid hebben. Een bron van problemen zijn de vrienden van de een, de vrienden van de ander. Het probleem zou anekdotisch kunnen zijn, maar niet zozeer als het paar opmerkt hoe het vertrouwen tussen de vrienden van de een en de ander de communicatie van het paar overtreft; iets dat raadzaam is dat nooit gebeurt. In de praktijk moet het paar het concept vriendschap opnieuw definiëren; die paren die dat niet doen, hebben op dit punt een bron van verstoringen die ze moeten overwinnen met communicatie, vertrouwen, trouw, enz. enzovoort.

11. Hobby's, smaken, verschillende hobby's

Jaren geleden wijdden vrouwen zich aan borduurwerk en huishoudelijk werk en gingen echtgenoten naar de bar om te kaarten of te voetballen. Tegenwoordig is dit niet zo extreem en misschien wordt het onderwerp gereduceerd tot een discussie over wie de afstandsbediening voor de tv krijgt. Als het alleen dat is, kan het heel draaglijk zijn Maar wat gebeurt er als je een vakantie wilt op een enorm strand en nog een landelijk huis? Of als de een wil golfen en de ander paard wil rijden, gaat men liever naar een Frans restaurant en een ander naar een Thais restaurant; de een houdt van klussen en de ander gaat winkelen, enz. De kwestie wordt ingewikkeld ... En het zal nodig zijn om andere troeven te hebben (goede seks, begrip, empathie, flexibiliteit - vandaag jij, morgen ik- enz. Enz.

12. Gebrek aan eigen vermogen in huishoudelijke lasten

Veel stellen hebben de neiging om de huishoudelijke taken erg ongelijkmatig uit te voeren. Als de een bijvoorbeeld buiten werkt en de ander niet, dan is de conclusie dat de tweede meer huishoudelijk werk moet gaan doen. Dit is een tegenstrijdigheid, want de kloof wordt nog groter. Niet alleen wordt een groot deel van het werk niet gedeeld. wanneer je weg bent maar thuis deel je geen taken die als excuus kunnen dienen om dichterbij te komen, te praten, kortom meer samen te zijn. Het gevoel van nabijheid, solidariteit, steun is erg belangrijk in het paar, en alles wat dient om dit te bevorderen, moet worden gedaan. Samen eten maken, samen de afwas in de vaatwasser zetten, de open haard aansteken, terugblikken wat de dag is geweest voor het slapengaan, de verplichtingen van de volgende dag delen ... al deze dingen zijn heel gezond voor het stel.

13. Inflexibiliteit en gebrek aan begrip

Gebrek aan flexibiliteit en begrip is een andere bron van problemen Het leven gemeenschappelijk vereist empathie en het aannemen van houdingen in overeenstemming met de situatie op elk moment. Onflexibele houdingen bevorderen na verloop van tijd andere rigiditeiten en intoleranties, waardoor negativiteit wordt bevorderd.

14. Negativiteit

Denk negatief het is een geestestoestand die verwoestend is voor een persoon. Het begint met het bekritiseren van een buurman en gaat daarna verder met vrienden, familie, enz. Uiteindelijk bereikt de negativiteit het paar en onszelf. De gebrek aan zelfrespect het is een gevaar voor de relatie van het paar. Onzekerheid vertaalt zich in wantrouwen, gebrek aan steun, enz.

15. Verveling

Sommige stellen onderwerpen hun relatie aan routines of lasten die zo voorspelbaar zijn dat ze tot verveling leiden totdat het uiteindelijk zijn tol eist. Verveling is subjectief. Een verliefd stel vermaakt zich met een ludo en een Franse omelet en twee kaarsjes op tafel. Anderen vervelen zich op een safari in Afrika of een nacht in Parijs. Verveling is meestal een gevolg van andere opgebouwde problemen: gebrek aan communicatie, gebrek aan evenwicht in ladingen, inflexibiliteit, vriendschappen, verschillende smaken, seks ...

16. Gebrek aan communicatie

Het is een van de belangrijkste oorzaken van het ontstaan ​​van problemen bij een koppel. Soms zijn bepaalde discussies niet goed opgelost. De conclusie van een van de partijen is "volgende keer beter zwijgen dan ruzie", dit leidt nergens toe. In het koppel moet een discussie worden afgesloten met benadering, toepassing van flexibele houdingen en met het gevoel dat het heeft gediend om beter te benaderen en te begrijpen. Je moet irritatie, misverstanden, misverstanden etc. bestrijden. Al deze dingen zullen, als ze niet worden opgelost, het isolement versterken.Laat de grootste bondgenoot van de gezondheid (communicatie) van het paar niet scheiden van uw omgeving. Zorg voor maximale communicatie.

17. Onoprechtheid

Zelfs de meest vloeiende communicatie tussen het paar zal nutteloos zijn als er geen oprechtheid is. Een onvervreemdbaar gebod voor het paar: oprechtheid. Wanneer het ontbreekt, veroorzaakt het negativiteit, wantrouwen, achterdocht, gebrek aan communicatie en in veel gevallen breuk of grote problemen van verschillende aard. Onoprechtheid is in feite een gebrek aan respect aan de persoon. En als het respect bij het paar tekortschiet, kan de evolutie van het probleem echt verontrustende dimensies krijgen, tot het punt dat het concept van het paar vervalst en prostitueert.

18. Gebrek aan vermogen om te vergeven

Hoe meer je van iemand houdt, hoe beter je hem kunt vergeven. Zo simpel is het. Het gebrek aan vermogen om een ​​slecht symptoom te vergeven: geeft aan dat liefde niet in goede gezondheid verkeert. Laten we allemaal fouten maken; begrijp en vergeef ze bij voorbaat. Denk positief na over wat uw partner brengt. Oefen empathie, u vergeef een geschenk van liefde.

19. Gebrek aan correspondentie

Natuurlijk verliefd; maar ook in alles. Het paar is een kwestie van twee. Coëxistentie kan niet gebaseerd zijn op vrijgevigheid, geduld, wederzijdse steun en begrip van slechts één van de partijen.

20. Verdedig je ruimte niet

Wanneer derden de ruimte (niet alleen fysiek, maar vooral psychisch) van het paar innemen, devalueert dit hun relatie. Het paar moet een ruimte verdedigen die van henzelf is om hun eigen beslissingen te nemen, hun illusies uit te voeren, problemen, zorgen, enz. Te delen. Geef niet op met vechten als je ziet dat de ruimte om welke reden dan ook kleiner of kleiner wordt.

Zie ook:TIPS PAAR | PAAR CRISIS | HET IDEALE PAAR

Video: TOP 20 ROCK BASS SOUNDS OF ALL TIME (Oktober 2020).