Natuurlijk medicijn

6 natuurlijke remedies voor galstenen

6 natuurlijke remedies voor galstenen

Stenen of galstenen zijn dat wel vaste afzettingen die zich in de galblaas vormen. Deze stenen kunnen overal zijn, van de grootte van een zandkorrel tot die van een golfbal.

80% van de galstenen is gemaakt van verhard cholesterol, dat ontstaat wanneer er te veel cholesterol in de galblaas zit. Andere oorzaken kunnen hoge niveaus van bilirubine of hoge concentraties gal in de galblaas zijn.

Galstenen: symptomen

Hier zijn enkele van de symptomen van galstenen: plotselinge hevige pijn in de rechterkant van de buik, rugpijn, misselijkheid, braken, indigestie, koude rillingen, klei-gekleurde ontlasting ...

Galstenen (of galstenen) zouden moeten snel worden behandeld. Het meest aanbevolen is dat laten we een dokter raadplegen om de juiste diagnose en behandeling te krijgen.

Bestaan ​​ook natuurlijke huismiddeltjes waar we beide voor kunnen gebruiken voorkomen om de stenen in de galblaas. Hier zijn 6 natuurlijke remedies voor galstenen (of galstenen)

1. Appelciderazijn

De zuurgraad van appelciderazijn stopt de productie van cholesterol, wat de oorzaak is van de meeste galblaasstenen. Te lost galstenen op en verlicht pijn.

Remedie met appelciderazijn

 • Meng een eetlepel appelciderazijn in een glas met appelsap.
 • Drink het mengsel om pijn te verlichten die wordt veroorzaakt door galsteenverschijnselen.
 • We kunnen ook twee kleine eetlepels appelciderazijn mengen met een kleine eetlepel citroen in een glas met warm water.
 • We zullen dit mengsel 's ochtends regelmatig op een lege maag drinken om de stenen op te lossen en pijn te verlichten.

2. Citroensap

Citroensap (of -sap) zorgt ervoor dat de lever geen cholesterol aanmaakt. Bovendien zorgt de vitamine C in citroen ervoor dat cholesterol beter oplosbaar is in water, waardoor het gemakkelijker te elimineren is.

Remedie voor citroensap

 • Drink gedurende enkele weken elke ochtend vier eetlepels citroensap gemengd in een glas warm water om galstenen uit het lichaam te verwijderen.

3. Munt

De munt helpt bij het stimuleren van de stroom van spijsverteringssappen tijdens de spijsvertering (inclusief die van gal). Het bevat ook een stof genaamd terpeen kunnen los de stenen op van de galblaas.

Mint remedie

 • Kook een glas water en voeg een kleine lepel gedroogde muntblaadjes toe (eenmaal verwijderd van het vuur of de magnetron).
 • Laat 5 minuten staan ​​met het deksel bedekt, zeef het mengsel en voeg een eetlepel honing toe.
 • Drink deze hete thee 2 keer per dag gedurende 4-5 weken en tussen de maaltijden door voor het beste resultaat.

4. Groentesap

Voor galstenen behandelen, een van de dingen die essentieel is, is vermindering van de consumptie van gefrituurd en vet voedsel. Misschien handig volg een strikt dieet (gedurende één tot twee weken) op basis van fruit- en groentesappen en sappen. Voedsel zoals komkommer, bieten of wortelen zijn goede remedies tegen galstenen.

Rode biet helpt de lever te reinigen en versterkt de galblaas. Het hoge watergehalte in komkommer is ideaal voor het ontgiften van zowel de lever als de galblaas. De wortel is rijk aan vitamine C en andere nuttige voedingsstoffen voor het immuunsysteem.

Remedie met rode biet, komkommer en wortel

 • Extraheer het sap van een biet, een komkommer en 4 middelgrote wortelen.
 • Mix en drink twee keer per dag.
 • Als u dit sap gedurende twee weken gebruikt, zult u een sterke verbetering opmerken.

5. Peren

Peren bieden verlichting van pijn veroorzaakt door galstenen. Ook perenpectine helpt galstenen te verzachten cholesterol, waardoor het gemakkelijker wordt verwijderd.

Remedie met peren

 • Meng een half glas perensap met een half glas heet water en twee eetlepels honing.
 • Drink het mengsel drie keer per dag gedurende twee weken.
 • Schil en verwijder de zaadjes van verschillende peren en snijd het vlees in kleine stukjes.
 • Kook deze kleine stukjes peer 20 minuten in water.
 • Neem twee weken lang twee keer per dag een kop hete gekookte peren.

6. Wijn

Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van East Anglia waarin de voeding van 25.640 mensen ouder dan 10 jaar werd bestudeerd, toonde aan dat degenen die dagelijks een glas wijn dronken hun risico op galstenen met 33% verminderden.

Remedie met wijn

 • Als u pijn heeft die wordt veroorzaakt door galstenen, drink dan een half glas wijn en u zult na 20 minuten pijnverlichting merken

Het is ook erg belangrijk dat we veel water drinken. Water helpt de gal in de galblaas te houden en helpt het lichaam het resterende vet te metaboliseren dat onze toestand zou kunnen verergeren. Om maximaal voordeel te behalen, zouden we gemiddeld 6-8 glazen per dag moeten drinken.

Gerelateerd lezen:


Video: Operatie bij galstenen (Mei 2021).