Informatie

Betekenis van de naam Raimundo

Betekenis van de naam Raimundo

Raimundo, mannelijke naam van Germaanse oorsprong "Reginmund"; de betekenis is"Hij die een beschermer of goede raadgever is".

Geschiedenis en de heilige

Saint Raimundo de Peñafort, priesterHij werd geboren in de buurt van Vilafranca del Penedés, in het kasteel van Peñafort, de datum is niet goed bekend, er wordt aangenomen tussen 1175 en 1180. Hij studeerde filosofie en rechten in Barcelona en Bologna; Hij was hoogleraar aan de Universiteit van Bologna. Hij schreef de grondwetten voor de Orde van Barmhartigheid en in 1222 werd hij in Barcelona gewijd in de congregatie van de Dominicaanse predikers. Als groot componist blonk hij uit in werken over kerkelijk recht en moraaltheologie. Biechtvader van koning Jaime I met wie hij naar de verovering van Mallorca ging. Ik organiseer missies om joden en mohammedanen te bekeren; Ik promoot de oprichting van centra waar oosterse talen werden onderwezen en het was degene die Tomas de Aquino aanmoedigde in zijn werk de "Summa tegen heidenen". Het heeft grote bekendheid vooral in Barcelona; we zien het in het Domenico de Santa Catalina klooster, dat"Vader San Ramón".

Zijn heilige wordt op 7 januari gevierd.

Overige SantosRaimundo: San Raimundo, abt wordt gevierd op 1 februari; San Raimundode Fitero, abt op 15 maart (Pamplona), 29 april (Ciudad Real) en 4 mei (Tarazana) en San Raimundo Gayrard, religieus op 4 juli.

Raimundo-variant

Raimundo zeer oude variant van Ramon.Raimundo in vrouwelijk: Raimunda.

Raimundo in andere talen:

  • Catalaans: Raimund.
  • Frans: Raymon.
  • Engels: Raymond.
  • verkleinwoord in het Engels: straal.
  • Italiaans: Raimondo.

Beroemde mensen, beroemde historische figuren met de naam Raimundo

  • Raimundo amadorHij werd in 1960 in Sevilla geboren; Uitstekende zanger van zigeuneroorsprong, vernieuwer en pionier in de fusie van flamenco met blues en rock.
  • RaimundoSabunde, werd geboren in Barcelona, ​​een trouwe vertegenwoordiger van de brieven van de kroon van Aragon in de middeleeuwen; onder zijn werken: "Natuurlijke theologie"drukt zijn passie voor filosofie en theologie uit.


Video: Top 10 jongens namen+betekenis (Mei 2021).