Informatie

Betekenis van de naam Pelayo

Betekenis van de naam Pelayo

Pelayo, mannelijke naam van Griekse oorsprong "Pelagius", betekent" hij die de wil heeft om te kiezen "; het is de Spaanse vorm van Pelagius.

Geschiedenis en de heilige

Saint Pelayo, martelaar. Hij werd geboren in Galicië in het jaar 911. Spanje was betrokken bij de islamitische overheersing, hij werd samen met zijn oom, de bisschop van Tui Remigio, gearresteerd en als gijzelaar naar Córdoba gebracht. Om zijn vrijlating te bewerkstelligen, moest zijn oom terugkeren naar Galicië en een geldbedrag krijgen. De kalief werd aangetrokken door Pelayo's schoonheid, maar hij weigerde zijn voorstellen en werd gemarteld tot aan zijn dood. Beschermheer van het Klein Seminarie van Tui en wordt vereerd in het klooster van San Benito in Oviedo.

Zijn heilige wordt op 26 juni gevierd.

Variant van Pelayo

Pelayo in andere talen:

  • Catalaans: Pelai.

Beroemde mensen, beroemde historische figuren met de naam Pelayo:

  • Don PelayoVolgens de legende was hij een Visigotische edelman, verzette hij zich tegen de moslimoverheersing en was hij volgens de Albeldense in de 8e eeuw de eerste koning van Asturië.
  • Kluizenaar PelayoVolgens oude tradities leefde Pelayo in het bos van Libredon (Compostela), hij observeerde lichten in het bos, een plaats die de lichamen van Santiago Mayor, Teodoro en Anastasio markeerde.
  • Marcelino Menéndez Pelayo, werd geboren in Santander in 1856. Polygraaf, criticus en historicus van Spaanse en Latijns-Amerikaanse literatuur. De universiteit die zijn naam draagt, kent de Marcelino MenéndezPelayo International Award sinds 1987 en bekroont literaire werken.
  • Manuel Garcia Pelayo, werd in 1909 in Zamora geboren, onderscheidt zich als jurist en politicus en zat het Grondwettelijk Hof van Spanje voor.

Video: 10 BABYNAMEN die het nèt niet zijn geworden voor jongens en meisjes (Oktober 2020).