Praktische tips

Hoe kip veilig te ontdooien

Hoe kip veilig te ontdooien

Met de magnetron, in koud water, met geduld of snel ... Er zijn maar 4 manieren om kip te ontdooien, wil je ze weten?

Kippenvlees is een van de meest geconsumeerde ter wereld. Ongeacht de cultuur, de landen of de culinaire gebruiken, in alle keukens van de wereld wordt kip gebruikt, en veel.

En in alle gevallen heb je je ooit afgevraagd hoe je het kunt ontdooien om later te koken ... toch?

Voordat ik je vertel hoe je het moet doen, ga ik je vertellen hoe je het NIET moet doen:

  • Laat het NOOIT op kamertemperatuur ontdooien op het aanrecht
  • Zet het NOOIT in een bak met water, laat staan ​​als het heet is


Kip heeft veel bacteriën en als het een bepaalde temperatuur bereikt (tussen 4ºC - 60ºC), laat het deze bacteriën groeien. Om deze reden is het VERBODEN om een ​​kip voor het koken in water te doen of op kamertemperatuur te laten staan.

Hoe je dat doet:

Laat het rustig ontdooien in de koelkast

Dit is de meest betrouwbare en veilige manier van allemaal, vooral als het een hele kip is. Hoewel het waar is dat het uw praktische aandacht niet nodig heeft, moet u er rekening mee houden wanneer u het gaat voorbereiden, omdat je moet het met enige verwachting uit de vriezer halen. Stel je voor, een halve kilo gesneden kip kan 1 dag nodig hebben om te ontdooien, en een hele kip van ongeveer 3 kilo tot twee dagen.

Het goede aan deze praktijk is dat eenmaal ontdooid kun je het nog een paar dagen in de koelkast laten staan met de zekerheid dat het niet slecht zal gaan.

Ontdooi het ALTIJD met water in een afgesloten zak (sneller)

Zoals we al eerder hebben gezegd, kunnen we de kip niet direct ontdooien door hem onder de kraan te zetten, omdat alle bacteriën die ze hebben zouden beginnen te groeien en ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. In plaats daarvan, we gaan de kip in een plastic zak doen (hetzij in vacuüm verzegelde zakken of in zware lekvrije zakken met ritssluiting) in een kom met koud water. NOOIT met heet water. Naast het helpen groeien van de batterijen, kan de buitenste laag koken voordat het midden ontdooit. Als je kip in stukjes ontdooit, is het misschien binnen een uur klaar. Als u meer ontdooit, duurt het iets langer. Geduld.

Waarschuwing: Ververs het water elke 30-40 minuten om er zeker van te zijn dat het water nog steeds koud is.

Waarschuwing 2:Als u meerdere stukken kip in één zak ontdooit, aangezien de stukken voldoende ontdooien om te scheiden, opent u de zak, scheidt u de stukken, sluit u de zak weer en legt u deze weer in het water. Ga door met hetzelfde proces totdat het vlees volledig is ontdooid.

Waarschuwing 3: Zodra dit proces is voltooid, de kip moet onmiddellijk worden geconsumeerd

Ontdooien in de magnetron

De meeste moderne magnetrons hebben verschillende programma's om veilig te ontdooien, dus ik raad je aan om in het instructieboekje te letten op het ontdooien van met name de kip. Als uw magnetron ouder is en het speciale programma niet heeft, kunt u het doen, maar let op.

Als u de magnetron op het ontdooiprogramma zet, moet u dit om de paar minuten controleren dat de kip goed aan het ontdooien is. Je moet beweeg het en verander constant van positie En toch kunnen er gebieden zijn waar u begint met koken, terwijl andere nog bevroren zijn, dus uiteraard, Het is niet de beste methode om te ontdooien, maar het kan u wel redden van een krappe plek.

Eenmaal ontdooid met deze methode, je moet de kip onmiddellijk koken.

Kook de bevroren kip

Voor bepaalde soorten koken kun je de kip introduceren direct, ook al is het bevrorenbijvoorbeeld: gestoofde kip, of als je het in de pan gaat koken met een slowcooker, voor wat soep of stoofschotels. U moet alleen voeg 50% meer tijd toe dan ik in het recept stop.

Als je de kip gebakken of gebakken wilt maken, is het niet aan te raden om deze methode te gebruiken, omdat er ongelijke resultaten zouden worden geproduceerd, waarbij de buitenkant van de kip meer gaar was dan de binnenkant of met een textuur die niet correct zou zijn. Als u bijvoorbeeld een knapperige of gekarameliseerde buitenkant wilt, zou u dat nooit bereiken met een bevroren kip, omdat het tegelijkertijd kookt en het vocht afgeeft.

Verwant bericht:

  • Was de kip nooit voor het koken!
  • Voedsel dat u niet in de magnetron mag opwarmen
  • De beste truc om aardappelen te schillen


Video: Roti Kip Tata Style. EtenmetNick. How to (Mei 2021).