Gezonde gewoonten

Minder autorijden helpt ons om af te vallen

Minder autorijden helpt ons om af te vallen

Om op gewicht te blijven, is het naast het beheersen van het aantal calorieën dat we consumeren ook belangrijk om minder tijd te besteden aan autorijden.

Een nieuwe studie van de Universiteit van Illinois toont aan dat, naast het aantal calorieën dat we consumeren, de hoeveelheid tijd die we dagelijks aan autorijden besteden in plaats van aan lichaamsbeweging, ook verband kan houden met onze body mass index (BMI).

Body mass index (BMI) is een index van het gewicht van een persoon in verhouding tot zijn lengte. Het wordt gebruikt om te bepalen of een persoon boven of onder zijn ideale gewicht is, en wordt berekend door gewicht (kg) te delen door lengte (m) in het kwadraat.

De resultaten, gepubliceerd in het tijdschrift Preventieve geneeskundeZe omvatten de gegevens van de BMI, het aantal calorieën per dag en het aantal kilometers dat dagelijks werd gereden.

Met behulp van een wiskundig model konden de onderzoekers vaststellen dat na zes jaar een kilometer minder rijden per dag gepaard ging met een afname van de BMI met 0,21 kilogram per vierkante meter.

Ze ontdekten ook dat de afname van de calorie-inname met 100 calorieën per dag verband hield met een afname van de BMI met 0,16 kilogram per vierkante meter.

Kleine veranderingen aanbrengen, zoals het nemen van de bus en wandelen, kan hetzelfde resultaat hebben als het eten van 100 calorieën minder per dag, hoewel de beste manieren om uw body mass index te verlagen, zijn om uw calorie-inname en lichaamsbeweging te verminderen.

Gerelateerd lezen:


Video: Webinar Hoe organiseer je Smart Mobility in overheidsland 17 april 2020 (Mei 2021).