Voeding

Kan het volgen van een bepaald dieet ons helpen kanker te verslaan?

Kan het volgen van een bepaald dieet ons helpen kanker te verslaan?

De meeste experts zijn het erover eens dat dit niet zo is.

Er is geen magisch dieet, maar er zijn manieren om te eten en te leven die de kwaliteit van leven van een kankerpatiënt kunnen verbeteren.

Diëten voor altijd moet worden geadviseerd door een gekwalificeerde medische professional.


Zijn er diëten die kanker genezen?

Is gemaakt populairalternatieve therapieën die beweren kanker of de symptomen ervan met bepaalde diëten te kunnen genezen, zelfs als conventionele medische behandelingen niet succesvol zijn geweest.

Deze alternatieve diëten zijn niet getest en ze zijn misschien niet veilig en hebben het zelfs Negatieve effecten.

Enkele van de meest populaire zijn:

 • Ketogeen dieet

Het is gebaseerd opelimineren koolhydraten, vervang ze door gezonde vetten en eiwitten. Het uitgangspunt van dit dieet is dat kankercellen hebben glucose nodig om te groeienOmdat koolhydraten worden omgezet in glucose, wordt voorkomen dat kankercellen groeien en uiteindelijk afsterven door ze uit de voeding te verwijderen.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dit is waar. Tumorbiologie is erg ingewikkeld, wat voor het ene type tumor werkt, hoeft niet voor het andere te werken.

Het ketogene dieet het is heel extreem, dus het is niet mogelijk om te weten of dit soort dieet echt baat heeft bij patiënten of dat het hen schaadt.

 • Macrobiotische diëten

  De belangrijkste voedingsmiddelen waaruit deze diëten bestaan, zijn granen, gekookte groenten en volkoren.

  Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een macrobiotisch dieet de symptomen van kanker kan behandelen of beheersen. De voedingsmiddelen die door dit dieet worden aanbevolen, zijn gezond, maar tenzij zorgvuldig gepland, kan dit leiden tot slechte voeding en een onbalans in voedingsstoffen.

 • Snel

Voordat u chemotherapie ondergaat. De theorie is dat door te vasten en het lichaam in een staat van calorietekort te brengen, gezonde cellen in rust worden en alleen basisfuncties vervullen, maar niet groeien of repliceren. Dit beschermt gezonde cellen tegen de effecten van chemotherapie, zodat patiënten minder bijwerkingen zullen ervaren of verminderen. En in het geval van kankercellen, vasten maakt ze gevoeliger voor chemotherapie.

Dit is geen bewezen strategie en het kan alleen effectief zijn voor bepaalde tumoren.

Hoewel geen enkele competente professional een patiënt zal vertellen om af te zien van evidence-based medicine ten gunste van een dieet, kunnen we aanvullende therapieën vinden die nuttig zijn en die kunnen worden gebruikt in combinatie met conventionele medische behandelingen.

Wat te eten als u kanker heeft?

Goede voeding zorgt voor de voldoende calorieën en voedingsstoffen om sterk te blijven, en kunnen behandelingen helpen beter te werken.

Het is niet nodig om uw dieet drastisch te veranderen, slechts een paar kleine trucjes kunnen van een dieet een geweldige bondgenoot maken in de strijd tegen kanker.

U kunt het beste een uitgebalanceerd dieet volgen met magere eiwitten, fruit, groenten, volle granen en magere zuivelproducten.

 • Eiwit

Ze zijn nodig voor lichaamscellen bouwen en repareren en om een gezond immuunsysteem.We kunnen eiwitten vinden in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong zoals: vlees, vis, zuivelproducten en eieren; en in plantaardig voedsel zoals: erwten, linzen, noten, granen en granen
Als u niet genoeg eiwitten binnenkrijgt, kan het langer duren om te herstellen of een infectie te bestrijden, dus mensen die een kankerbehandeling ondergaan, hebben soms meer eiwitten nodig dan normaal.

 • Vetten

Ze zijn belangrijk in vorming van nieuwe cellen, deelnemen aan een groot aantal belangrijke functies van het lichaam en zijn een goede energiebron.

Er zijn verschillende soorten vet, maar het is belangrijk Kies altijd de gezondste vetten zoals enkelvoudig onverzadigde vetten (olijfolie, noten, vis en avocado's) of meervoudig onverzadigde vetten (plantaardige oliën) in plaats van verzadigde vetten. Het is belangrijk vermijden de voedingsmiddelen die bevatten Trans vet.

 • Koolhydraten

Ze voorzien ons lichaam van benodigde energie werken. Gezonde voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten zijn fruit, groenten, peulvruchten en volkoren granen.
Beperk het gebruik van suikers, ze zijn dikmakend en hebben weinig voedingswaarde.

 • Vloeistoffen

Water is een geweldige optie. Ook verse sappen, die naast vloeistof ook rijk zijn aan vitamines.

 • Beperk de hoeveelheid cafeïne, zout en alcohol

Blijf lezen:

 • Hoe uw dieet verandert tijdens de behandeling van darmkanker
 • Kan voedsel darmkanker voorkomen?
 • Suikerhoudend voedsel verhoogt het risico op darmkanker
 • Is er een dieet om prostaatkanker te voorkomen?


Video: Alternatieve Kanker Behandeling Amsterdam Kliniek - Lydia Boeken, arts (Mei 2021).