Informatie

Beheers woede, tieners

Beheers woede, tieners


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Woedebeheersing bij tieners

Het eerste dat u moet weten, is dat woede of woede een normale menselijke emotie is. Het is de manier waarop het onderbewustzijn spanning loslaat, maar als we niet weten hoe we het moeten beheersen, zal het ons op een dwaalspoor brengen.

Adolescentie is het stadium waarin woede gemakkelijk uit de hand kan lopen. Adolescenten beleven hun emoties intens en kunnen zich daarom laten meeslepen zonder zich bewust te zijn van de gevolgen.

Hoe weet je of woede niet meer onder controle is? 6 dingen om in gedachten te houden:

 1. We hebben bijna permanent het gevoel dat we gelijk hebben en we voelen ons erg geïrriteerd en geïrriteerd door al diegenen die het niet zo zien.
 2. We worden boos met elk ongemak, met alles wat ons ergert of in de weg staat van wat we willen doen.
 3. Het leidt ertoe dat we ons agressief of gewelddadig gedragen, zoals schreeuwen, tieren, slaan of duwen, of wraak willen nemen.
 4. Het verteert ons lang nadat de gebeurtenis voorbij is; Als we aandringen op de dingen die ons dwars zitten, hebben we een probleem, omdat normale woede slechts een tijdelijke emotionele reactie is op een constante destabiliserende stimulus.
 5. Dingen die ons vroeger niet stoorden, worden plotseling grote problemen, die de moeite waard zijn om te bespreken; Dit geldt niet voor momenten waarop we normale woede hebben vertraagd, maar alleen voor momenten waarop er echt geen reden voor woede is, bijvoorbeeld wanneer iemand een hoger cijfer haalt dan wij of wanneer iemand er te lang over doet om bad.
 6. We beseffen dat we zelfdestructieve dingen doen om met onze boze gevoelens om te gaan, zoals roekeloos autorijden, gevaarlijke vrijetijdsbesteding, vechten, drugs en alcohol gebruiken of risicovolle seksuele handelingen verrichten.

Technieken om te leren omgaan met woede tijdens de adolescentie

 1. Leer het verschil te herkennen tussen ergernis en ongemak en een goede reden om boos te zijn, zoals iemand die ons pijn doet, is iemand pijn doen van wie we houden of iets van onze eigendommen beschadigen; Dit zijn allemaal goede redenen om boos te zijn. Aan de andere kant, iemand die "ons niet respecteert", ons in de weg loopt, ons vertraagt, meer geluk heeft dan wij, of iets beters doet, zijn geen redelijke oorzaken van woede.
 2. Leer diep ademhalen, trek je terug uit de situatie en vraag jezelf af: "Wat is de echte reden voor mijn grote woede?. Soms leiden mensen de door een groot probleem veroorzaakte woede af op de ergernissen en ongemakken van het dagelijks leven. Als dit het geval is, is het, als het probleem eenmaal is vastgesteld, erg belangrijk om een ​​oplossing te vinden zodat u het kunt elimineren en gelukkiger kunt leven.
 3. Leer onze triggers kennen: Als er bepaalde dingen zijn waarvan we weten dat ze ons storen of die we niet kunnen accepteren, is het belangrijk om ze te identificeren, stappen te ondernemen om ze te vermijden en een gepaste reactie in onze geest te oefenen terwijl we kalm zijn om op die manier te kunnen reageren wanneer het probleem zich in het echte leven voordoet.
 4. Plan je tijd goed: een van de meest voorkomende stressfactoren is slecht tijdbeheer; als we haast hebben en iets ons nog meer vertraagt, zullen we zeer waarschijnlijk reageren met woede; De eenvoudigste manier om dit te voorkomen, is door effectief tijdbeheer te implementeren. Het is erg handig om een ​​lijst van openstaande taken te maken, in een rangorde van belangrijkheid (de meest urgente eerst) en ermee te beginnen. Elke keer dat een taak of beheer is voltooid, schrappen we deze van de lijst. Het zal een grote voldoening zijn om te zien hoe de lijst wordt verkleind en we zullen ons daardoor rustiger voelen.
 5. Oefen regelmatig. Lichaamsbeweging is een geweldige bondgenoot tijdens de adolescentie, omdat het een uitstekende manier is om stress en spanning uit lichaam en geest te verwijderen. Mensen die regelmatig sporten, zullen minder snel overdreven reageren op ongemak en ongemak.
 6. Leer beter te communiceren. Reageren met woede zorgt er vaak voor dat het redeneercentrum van de hersenen voor een tijdje wordt afgesloten, en de manier om het te reactiveren is door te spreken in plaats van te handelen onder controle van woede; Het klinkt misschien gek, maar een paar minuten de tijd nemen om je gedachten te reorganiseren en ze hardop uit te spreken, kan wonderen doen om een ​​boze situatie onschadelijk te maken.


Bron: Anger Management Teens.

Andere onderwerpen die u wellicht interesseren
Voor tieners
5 Goede technieken om woede te beheersen
Fysieke veranderingen in de puberteit: meisjes
Fysieke veranderingen tijdens de puberteit: jongens
Hoe weet u of u zwanger bent?
Alcohol en adolescenten
Voor ouders van tieners
5 Typische gedragsproblemen bij adolescenten
Hoe om te gaan met tienerkinderen
Stel grenzen en regels voor tieners
Hoe weet u of uw kind drugs gebruikt?


Video: Killer Shoulder Workout. 4 Week Strength Team Challenge (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Eachann

  Juist! Ik vind je idee leuk. Ik stel voor om het ter sprake te brengen voor algemene discussie.

 2. Wikvaya

  het zeer goede idee

 3. Joash

  Je bent niet verkeerd, alles is waar

 4. Huntingdon

  Ja absoluut

 5. Clarke

  Je hebt geen gelijk. Ik kan het bewijzen. E -mail me op PM, we zullen het bespreken.

 6. Sahran

  We zullen alles hebben wat we willen! Het belangrijkste is om niet bang te zijn!Schrijf een bericht