Informatie

Betekenis van de Duitse naam

Betekenis van de Duitse naam

Duitse is een mannelijke naam van Germaanse oorsprong, van "Wehr-mann",wat betekent het "Hij die een krijger is"of"Hij die een man van oorlog is". In zijn Latijnse oorsprong wordt het"Germanus"door fonetische gelijkenis en middelen"Hij die een broer is", het woord broer was de manier om het barbaarse volk te noemen.

Geschiedenis en de heilige

Sint-Duitser van Auxerre, Hij werd geboren rond het jaar 380 in het huidige Auxerre, in Frankrijk, in een adellijke familie van de Romeinse senaat. Hij studeerde rechten, oefende hij tot hij werd benoemd tot gouverneur van Harmonica en later was hij gouverneur van zijn geboorteplaats Auxerre, in tijden waarin politieke macht aan macht was gekoppeld. van de kerk. Bisschop Amadeo had het visioen van zijn eigen dood en zag Germán als zijn opvolger. Germánes benoemde priester en verandert zijn leven door afstand te doen van zijn erfenis en zich te wijden aan gebed, vasten en ascese. In 418 bezette hij het bisdom Auxerre, bouwde de abdij van San Cosmas en San Damián en talrijke kloosters en kerken. Het oratorium van Saint Maurice draagt ​​zijn naam en werd de abdij van Parijs, zijn stoffelijk overschot wordt momenteel begraven.

Zijn heilige wordt op 31 juli gevierd.

Andere Santos Germán: Saint Germán, martelaar wordt gevierd op 2 mei, 2 juni, 7 juli, 22 en 23 oktober, 3 november, 13 november, 19 januari en 19 januari; Saint Germán, bisschop op 12 mei, 28 mei, 31 juli en 30 oktober ; Saint Germán, bisschop en martelaar op 6 september en Germán, bisschop en martelaar op 11 oktober.

Santas Germanas: Saint Germana, martelaar wordt gevierd op 19 januari en Saint Germana Cousin, maagd op 15 juni. Sint-Germanicus, wordt martelaar gevierd op 19 januari.

Duitse variant

Duitse varianten Germano, Germaans;vrouw: Germana.

Duitse in andere talen:

  • Catalaans: Germa.
  • Frans: Germain.
  • Engels: Duitse.
  • Italiaans: Germano.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Germán

  • Duitse Arciniegas, werd geboren in Bogotá in 1900; schrijver, journalist en schrijver van historische, sociale en politieke essays.
  • Duitse Gamazo, werd geboren in Boecillo, Valladolid in het jaar 1838, politicus


Video: uitlegvideo: Naamvallen voor beginners - deel 1 - EIN-groep 1e en 4e naamval (Juni- 2021).