Informatie

Betekenis van de naam van Dionisio

Betekenis van de naam van Dionisio

Dionisio, mannelijke naam, is de naam van de God van feesten Voor de Grieken. Gevormd door God, betekent het "Hij die in God blijft geloven"

Geschiedenis en de heilige

Saint Dionysus, bisschop en mede-martelaren.Dionysus was de eerste bisschop van Parijs. Rond het jaar 250 werd hij met 6 andere metgezellen uitgezonden om de Galliërs te evangeliseren, waarvoor hij zich aan de rand van de stad Parijs vestigde; bouwt zijn eerste kerk en bekeert vele gelovigen. Vanwege zijn bestaan ​​wordt hij aan de kaak gesteld en de gouverneur eist hem te arresteren. Ze houden hem vast samen met twee metgezellen (Rustic en Eleutherium), worden gemarteld en vervolgens onthoofd. Hun lichamen werden begraven waar de abdij van Saint-Denis stond. Beschermheer van Frankrijk en Parijs. Ook ingeroepen tegen hoofdpijn en woede.
Zijn heilige wordt op 9 oktober gevierd.

Andere Santos Dionisio:SanDionisio, martelaar wordt gevierd op 8 februari, 14 februari, 10 maart, 16 maart, 24 maart, 19 april, 3 juni, 30 september, 3 en 4 oktober; onder andere.

Variant van Dionysus

Dionisio in andere talen:

  • Catalaans: Dionis,
  • Frans: Denis,
  • Engels: Geef ons,
  • Italiaans: Dionigi.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Dionysus:

  • Dionysus de liberaalKoning van Portugal van 1279 tot 1325, de tweede zoon van Alfonso II, tijdens zijn bewind eindigde de oorlogen tussen zijn land en naburige christenen.
  • Dionisio Ridruejo, werd geboren in Soria in 1912, een uitstekende dichter, een representatieve figuur van de generatie van 36 en bedenker van het tijdschrift Escorial.


Video: 10 BABYNAMEN die het nèt niet zijn geworden voor jongens en meisjes (December 2021).