Informatie

Betekenis van Luis Naam

Betekenis van Luis Naam

Geschiedenis en de heilige

Saint Louis Maria Grignion de Montfort, priester. Hij werd geboren in Monfort-sur-Meu in Bretagne in het jaar 1673. Al op zeer jonge leeftijd toonde hij de neiging om de armen te dienen, hij studeerde kerkelijke studies in Saint Sulpice, Parijs. Hij verrichtte priesterlijke bedieningen, was zeer kritisch over zijn medepriesters en wijdde zich aan de zorg voor de armen die in het ziekenhuis in Poitiers waren opgenomen.

Creëert de congregatie van de Dochters van wijsheidvormt jaren later het genootschap van presbyters dat tegenwoordig bekend staat als Bedrijf van Mary. Paus Clemens XI vertrouwt hem de taak toe om de onderwerping van de priesters aan zijn bisschoppen te verkrijgen.

Liefhebber van de Maagd Maria, beweerde dat goddelijke wijsheid de mens bereikt door middel van Maria. Openbare verschillende werken, degene met de grootste verspreiding was "Verdrag van de ware toewijding aan de Heilige Maagd'Hij hechtte ook belang aan de eucharistische eredienst, de viering van de eerste communie, het reciteren van de rozenkrans, enz.

Hij werd zalig verklaard in 1888 en heilig verklaard in 1947. Zijn heilige wordt gevierd op 28 april.

San Luis Gonzaga, religieus. Aluigi Gonzaga werd geboren in 1568, de oudste zoon van de broer van de hertog van Mantua, Ferrante (markies van Castiglione delle Stivierre). Op tienjarige leeftijd legde hij een gelofte van maagdelijkheid af, op twaalfjarige leeftijd nam hij zijn eerste communie uit de handen van de heilige Charles Borromeo en werd Don Diego's page, toen hij de keizerin Maria van Oostenrijk naar Madrid vergezelde. Studeer filosofie in Spanje; Hij werd beïnvloed door de lezing van Fray Luis de Granada die vijf uur meditatie beoefende door middel van gebed. Toen hij vijftien was, ging hij het gezelschap van Jezus binnen; in het noviciaat in Roma was zijn mentor de heilige Robert Bellarmine. Hij vond de dood op jonge leeftijd (23 jaar) en was niet in staat zijn evangelische missie uit te voeren. Beschermheer van de jeugd.

Zijn Santose wordt op 21 juni gevierd.

Saint Louis van Frankrijk. Negende koning van Frankrijk, zijn moeder Blanca de Castilla vormde hem in het christelijk geloof. Hij wordt gekroond op 11-jarige leeftijd, grote soeverein, stichtte ziekenhuizen, koesterde liefdadigheid, verhoogde het intellectuele niveau van de Sorbonne, vernieuwde de economie, waardoor Frankrijk een van de belangrijkste landen in Europa werd.

Zijn heilige wordt op 25 augustus gevierd.

Andere San Luis: San Luis, martelaar, wordt gevierd op 30 april; San Luis, koning op 25 augustus, San Luis Beltrán, priester op 8 en 9 oktober; Saint Louis Beaulieu, martelaar op 20 september, Saint Louis van Anjou, bisschop op 19 augustus; onder andere.

Variant van Luis

Luis varianten mannelijke varianten: Alvise, Clovi, Loys, Layos, Alajos, Clovis, Clodovico, Ludovico,enzovoort.; vrouwelijke varianten: Luisa, Elisa, Luisita, Louisiana, Allison, Loisia, Liuva, Alvisa,enzovoort…

Luis in andere talen:

 • Catalaans: Lluís.
 • Frans: Louis.
 • Engels: Lewis, Louis.
 • Italiaans: Luigi.

Louise in andere talen:

 • Catalaans: Luisa.
 • Frans en Engels: Louise.
 • Italiaans: Louise.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Luis

 • Luis AlcorizaGeboren in Badajoz in 1918, ontwikkelde hij zijn carrière als acteur, scenarioschrijver en filmregisseur in Mexico.
 • Luis Arquistáin, werd geboren in Cantabrië in 1886, een Spaanse schrijver en politicus. Onder zijn werken: "Tussen oorlog en revolutie"uit het jaar 1917.
 • Luis Buñel, werd geboren in Clanda, Teruelen in 1900, een filmregisseur met een heel persoonlijk tintje. Onder zijn films: "Nazarin'waarmee hij in 1958 de Gouden Palm kreeg op het festival van Cannes.
 • Luis Candela, werd geboren in Madrid in 1805, een zeer populaire stedelijke bandiet om te ontsnappen uit de politie en de gevangenis.
 • Luis Cernuda, werd geboren in Sevilla in 1902, essayist en dichter van de generatie van 27. Onder zijn werken: in de eerste editie van "Kruis en streep"met de titel"De realiteit en het verlangen"waar hij zijn werk groepeert in 1936.
 • Luis Chamizo, werd geboren in Badajoz in 1896, de meest prominente Extremadura-sprekende dichter. Binnen zijn werk: "De heksen"uit het jaar 1930
 • Luis CuadradoGeboren in Zamora in 1934, viel hij op door zijn fotografische creaties in de Spaanse cinema van de jaren 60 tot 70.
 • Luigi Pirandello, werd geboren in Agrigento, Sicilië in 1867, Nobelprijs voor literatuur in 1934 voor de publicatie van "Zes karakters op zoek naar auteur"uit het jaar 1921.
 • Pier luigi nervi, werd geboren in Sondrio, Italië in 1891, beroemde architect en ingenieur voor innovatieve bouwtechnieken.
 • Ludwing Van Beethoven, werd geboren in Bonn in 1770, de belangrijkste Duitse componist van de westerse cultuur. Binnen zijn werken: "Symfonie nr. 9 in D mineur, opus 125 en delen van de Missa solemnis in D majeur, opus 123"uit het jaar 1824.
 • Ludwing Feuerbach, werd geboren in Landshut, Duitsland in 1804, ontwikkelde een Duitse filosoof een van de eerste materialistische theorieën van zijn land
 • Lewis caroll, werd geboren in Daresbury, Cheshire, Engeland in het jaar 1832, schrijver en wiskundige, auteur van het boek "Alice in Wonderland"Lewis Caroll is zijn pseudoniem, aangezien zijn echte naam Charles LutwidgeDodgson is.
 • Louis Lumiere Samen met zijn broer Auguste vonden ze tegen het einde van de 19e eeuw de cinema uit.
 • Louis Armstrong, werd in 1900 in New Orleans geboren, een van de meest vooraanstaande componisten, trompettisten en dirigenten in de geschiedenis van de Amerikaanse jazz.


Video: Golak Bugni Bank Te Batua Full Movie HD. Harish Verma. Simi Chahal. Superhit Punjabi Movies (Mei 2021).