Informatie

Betekenis van de naam Justo

Betekenis van de naam Justo

Eerlijk, mannelijke naam van Latijnse oorsprong "lustus", de betekenis is"Iemand die zich nauw aan de wet houdt"of"Hij die rechtvaardig, eerlijk, oprecht en oprecht is".

Geschiedenis en de heilige

San Justo, bisschop. Ook wel San Justo de Urgell genoemd, omdat hij de eerste bisschop van Urgell was. Hij woonde het IIIe Concilie van Toledo bij, zijn nalatenschap is "Een Expositio Mystica in CanticaCanticorum", waarnaar San Isidoro de Sevilla verwijst in zijn boek" Deviris Illustribus ".

Zijn heilige wordt op 29 mei gevierd.

Saint Justo en Pastor, Hispano-Romeinse martelaar. Twee broers die in Alcalá de Henares werden geboren, leefden in de tijd vóór het edict van Milaan in 313, waar het christendom de officiële religie van het rijk werd. Toen Justo 10 jaar oud was en dominee 9, was er een periode van meedogenloze vervolgingen tegen christenen door toedoen van de Dacische afgevaardigde in Hispania van de Romeinse keizer Diocletianus. Toen Praetor Daciano in Alcalá Henares aankwam, verschenen Justo en zijn broer Pastor voor hem om hem te vertellen dat ze Ristianos waren. Daciano beveelt hen om gegeseld te worden als les, kinderen weigeren wierook te branden waar hun idolen zijn. Maar het is het geloof van de jongens, die niet toegeven aan de straf en in hun geloof blijven; dan beveelt Daciano hen om de stad uit te worden gehaald en hun keel te laten doorsnijden.

Zijn Santose viert feest op 6 augustus.

Andere Santos Justo: San Justo, martelaar, wordt gevierd op 25 februari, 28 februari, 2 juni, 2 juli, 21 juli, 18 oktober en 2 november; San Justo, bisschop op 29 mei, 14 oktober en 10 november; San Justo, soldaat-martelaar op 14 juli en San Justo Ranfer de Bretenieres, priester en martelaar op 20 september.

Variant van Just

Eerlijk variant Justin, Justiniano, Justurio; in vrouwelijk: Eerlijk.

Eerlijk in andere talen:

  • Catalaans: Alleen maar.
  • Frans: Alleen maar.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Justo

  • Justo Gallego Martínez, werd geboren in Madrid in 1925, een Spaanse monnik die zijn eigen kathedraal zonder kerkondersteuning en op zijn eigen land creëerde, deze opdroeg aan Onze Lieve Vrouw van Pilar, Madre de Dios, bouwt met gerecyclede materialen of weggegooid door onervaren bouwbedrijven, noch kennis in engineering of architectuur.

Video: DEZE JONGENSNAMEN STAAN HOOG OP MIJN BABYNAMEN LIJSTJE (Oktober 2020).