Spanje

Ibiza: 10 dingen die je niet mag missen als je naar het Witte Eiland reist

Ibiza: 10 dingen die je niet mag missen als je naar het Witte Eiland reist

Terwijl dat waar is Ibiza is een stad die wereldwijd bekend staat om zijn nachtclubs, zijn feest en de optredens van de dj's op dit moment is het ook een perfecte stad voor maak verbinding met de natuur, dompel jezelf onder in de kristalheldere waterstranden en geniet van de typische gastronomie (en spectaculair) van het gebied.

En is dat Ibiza is een geweldige onbekendezelfs voor de Spanjaarden zelf.

Dus met het enige doel om het beter te weten en te weten hoe je 100% van het Witte Eiland kunt genieten, gaat dit bericht.Genieten!

1. Stranden die adembenemend zijn

Hoe kun je naar Ibiza gaan en niet stap op zijn witte zandstranden en baaien en geniet van het kristalheldere water? Van noord naar zuid, van oost naar west, de opties zijn meer dan eindeloos, maar er zijn er altijd wel een paar om uit te lichten.

Dit zijn onze favorieten: Cala Salada, Cala Comte, Cala Carbó, Cala D’Hort, Aguas Blancas-strand, Portinatx, Cala Olivera, Cala Llenya, Cala San Vicente

2. Je mag Dalt Vila - de oude stad van Ibiza niet missen

Gelegen op het hoogste punt van de stad, Dalt Vila Het is omgeven door een muur uit de 16e eeuw.

De kleurrijke en oude constructie (zeer gewaardeerd en gewaardeerd)en steegjes, ze nodigen je uit voor een rustige wandeling. Onderweg kom je er talloze tegen winkels en indrukwekkende restaurants.

De beste tijd om het te leren kennen is 's nachts.

3. Maak een wandeling door de jachthaven (Marina Botafoch)

In het havengebied, op de hellingen van Dalt Vila, terwijl je loopt, zie je de indrukwekkende jachten die het eiland bezoeken, naast de sfeer van de straten waar je de continue "parade" van vindt knappe mensen van het eiland.

4. Maak kennis met de prachtige dorpjes in het binnenland (Sta Gertrudis, San Carlos, Sta Inés, San Miguel…)

Jullie hebben allemaal een bijzondere charme maar uitblinken twee van hen, Santa Gertrudis en San Carlos.

Saint Gertrudis de Fruteira, is een aangenaam dorp in het binnenland dat zich uitstrekt rond een imposante witgekalkte kerk gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Het is opgebouwd uit witte huizen en heeft een typisch mediterrane sfeer. Het oorspronkelijke uiterlijk is gecreëerd door kunstenaars en beeldhouwers die in de loop van de tijd en verliefd op de plek hebben bijgedragen aan de bijzondere schoonheid ervan.

Saint Charles: Als je even weg wilt van het bruisende Ibiza, dan is dit de plek. Het gaat over een gezellig stadje wiens leven zich afspeelt rond een prachtige kerk gebouwd in 1785. Het is een plek waar de tijd lijkt stil te staan.

5. Ontdek een beetje van de geschiedenis van het eiland door een bezoek te brengen aan het stadhuis van Ibiza

Stadhuis van Ibiza is gehuisvest in het gebouw van de oud klooster van Dalt Vila.

In 1820 slaagde de liberale regering van Ibiza erin het klooster te sluiten op basis van een wet die de sluiting van kloosters met minder dan 12 religieuzen beval.

Vanaf die datum werd het een multifunctioneel gebouw waarin diensten als het gemeentelijk ziekenhuis, de gevangenis of het High School Institute waren ondergebracht. Het herbergt momenteel de gemeenteraad.

6. Je moet de hippiemarkten bezoeken

In deze kun je niet alleen leef al de essentie hippie van Ibiza, maak een wandeling of bekijk handgemaakte en originele producten. U zult er ook het genoegen van hebben wees getuige van live optredens van ritmegroepen met drums en restaurants met erg lekker eten.

De bekendste en meest aanbevolen zijn Het is Canar en dat van Las Dalias.

7. Huur een auto en verdwaal in de natuur

Als Ibiza iets moois heeft, is het het aantal kilometers natuur dat het binnen heeft. Alle bergen van het eiland worden bevolkt door dennenbomenBovendien staan ​​Formentera en Ibiza bekend als de Pitusas-eilanden of eilanden van de dennen. Waar je ook kijkt, je vindt een pijnboom.

Maar we kunnen er ook een groot aantal vinden johannesbrood-, amandel- en vijgenbomen, die de lokale bevolking gebruikt om hun eigen producten te maken, die u zou moeten kopen.

8. Geniet van een avondje feesten en elektronische muziek

Als er één ding is waar iedereen aan denkt als Ibiza wordt genoemd, is het wel van hen nachtleven.

The White Island heeft de 'S Werelds grootste en meest bekroonde nachtclubs, waar ze elk jaar 'klikken' de beste dj's van dit moment. Maar je kunt verschillende omgevingen vinden, afhankelijk van het gebied van het eiland waar je heen gaat.

Er zijn drie delen van het eiland waar het feest is geconcentreerd: San Antonio (hun omgeving is voor 99% goedkoop Engels);Playa d'en Bossa (bijna alle openluchtdisco's waar het feest begint als de zon nog niet onder is); en de haven van Ibiza (het meest glamoureuze deel van het eiland om te dineren en de nacht te beginnen)

9. Laat u imponeren bij de Can Marçá-grot

Gelegen in een prachtige natuurlijke enclave in het noorden van Ibiza, Can Marçà Het is een indrukwekkende grot van meer dan 100.000 jaar oud die zich in een klif van Port de Sant Miquel bevindt.

Het is de moeite waard om de imposante uitzichten vanaf de klif op te merken.

10. Je kunt niet naar Ibiza gaan en het tegenoverliggende eiland Formentera niet kennen

Als Ibiza charme heeft, zal Formentera je ontwapenen. Het is zelfs nog transparanter water en schitterend wit zand, het zal je sprakeloos achterlaten. Om nog maar te zwijgen van het bijzondere gebouw en de straten.

Ons advies is dat huur een motorfiets en maak een tocht door de steden, stranden en indrukwekkende zoutvlakten. Je zult geloven dat je in het Caribisch gebied bent, of beter, in het paradijs.

HET IS VERBODEN om het eiland te verlaten zonder deze 7 dingen te doen:

1. Bekijk de baaien en stranden vanaf de zee.Van het huren van een boot (je kunt het doen vanaf de vele stranden of de haven van het eiland) tot elk type wateractiviteit. Het is een waar spektakel om delen van het eiland te kennen die alleen vanaf het water te bereiken zijn.

2. Eet de beste vis van je leven. Van wilde vis die op dezelfde dag wordt gevangen, de Ibiza-garnaal (bekend en zeer gewaardeerd) of kreeft, elke optie zal een waar genoegen zijn.

 • Je kunt de stoofpot in "De snorharen”, Een restaurant verscholen tussen rotsen, in Cala Mastellá. Maar ga vroeg! Ze hebben geen telefoon om te reserveren en geven alleen eten wat ze die dag gevangen hebben. Ook de kreeft van "El Zoutmolen"in Formentera.

3. Bekijk de zonsondergang vanuit Benirrás.Eigenlijk kun je overal in het westen van het eiland (San Miguel, San Antonio) de beste zonsondergangen zien die je ooit hebt gezien. Maar iknaar Calita de Benirrás, het heeft iets speciaals. Je zult de zonsondergang kunnen zien, terwijl de vreugdevuren branden en de trommels van de hippies rommelen.

4. Er zijn enkele hotels die u niet mag missen.En het is niet nodig om in hen te blijven om ze te leren kennen. Ze hebben zoveel charme dat ze in veel van hen een restaurant, bar of discotheek hebben gemaakt, zodat het bezoek verplicht is.

Markeer:

 • Hij hotel Hacienda Na Xamena. Op een klif, in het westelijke deel van het eiland, biedt u niet alleen een spectaculair uitzicht en enkele filmzonsondergangen, u zult ook altijd een beroemde of belangrijke persoonlijkheid kunnen zien.
 • Hotel Ushuaia Ibiza: Geopend in 2010, het is de laatste mode op het eiland. Vanaf 17.00 uur. In het zwembad van het hotel spelen de beste en meest gewilde dj's ter wereld

5. Doe aan agrotoerisme.Als er iets typisch is voor het eiland, is het om er een te huren huis in boerenstijl of een kamer in een binnenhotel / hostel, en pas je aan aan het leven dat erin ondergedompeld is natuur en milieu hippie. Deze praktijk staat op het eiland bekend als agrotoerisme.

6. Ga winkelen in het centrum.Ibiza is sinds een aantal jaren gegroeid qua winkelmogelijkheden, zowel in het centrum als op de uitvalswegen tussen de ene stad en de andere. Van kleding, vintage meubels of eilandproducten. Het beste van alles? Dat de tWinkels blijven na middernacht open.

7. Van alle feestlocaties die er zijn, je kunt de Pacha nachtclub, gelegen op 3 minuten van het historische centrum van het eiland, elke avond met een ander en spectaculair themafeest (F *** me ik ben beroemd Golf Flower power, onder anderen) om nog maar te zwijgen van de zijne restaurant, waar u, naast vele andere lekkernijen, de beste Iberische ham van het eiland kunt proberen.

... Lees verder

 • Ibiza in het voor- en najaar
 • Ibiza gids
 • Ibiza stranden
 • Ibiza, hoe je ervan kunt genieten volgens Ibizanen
 • Stranden van Alicante: regels voor de-klimmen
 • Stranden van Benidorm: regels voor de-escalatie en veiligheidsmaatregelen
 • De beste stranden van Spanje
 • Gidsen van Spanje
 • Stranden in Spanje


Video: Drukke dag voor reddingsbrigade: meerdere mensen uit zee gered - OMROEP WEST (Mei 2021).