Voeding

Een appel per dag om overgewicht te bestrijden

Een appel per dag om overgewicht te bestrijden

Een stof die in appelschil wordt aangetroffen, kan gewichtstoename helpen voorkomen.

Hij ursolinezuur is een verbinding dieverhoogt de hoeveelheid spieren en bruin vet, twee van de soorten weefsels die het meeste vet verbranden en zo zwaarlijvigheid helpen voorkomen.

Ursolzuur is een wasachtige substantie die van nature in veel planten wordt gevormd, waaronder bosbessen, lavendel, oregano, pruimen, munt en basilicum, en komt vooral voor in appelschillen.

Verlies vet door de spiermassa te vergroten

Ursolzuur uit de schil van appels leidt tot gewichtsverlies en verbetert de metabolische functie.

De studie was gebaseerd op het voeren van muizen met een vetrijk dieet gedurende een periode van 3 weken om te bepalen hoe dit hun gewicht beïnvloedde in vergelijking met een groep controlemuizen.

Eerdere studies hadden al aangetoond dat ursolinezuur verhoogt de spiermassa en stimuleert de productie van bruin vetweefsel, in vergelijking met de productie van witte vetcellen die vet opslaan en verantwoordelijk zijn voor de toename van overmatig lichaamsgewicht.

De onderzoekers maten het energieverbruik van de muizen en ontdekten dat die gevoed met ursolinezuur verbrandde meer calorieën dan muizen die geen ursolic zuren consumeerden.

Ursolzuur verhoogt daarom de hoeveelheid skeletspieren en bruin vet, twee weefsels met een hoog energieverbruik.

Hoewel deze verbinding niet bij mensen is getest, zou het ooit kunnen worden gebruikt als een behandeling voor spierverlies, een veel voorkomend probleem bij veroudering en bij ziekten zoals kanker.

Kunkel SD, Elmore CJ, Bongers KS, Ebert SM, Fox DK, Dyle MC, et al. PLoS One (2012). Meer informatie.


Video: Artsen willen kinderen met overgewicht beter gaan helpen (Mei 2021).