Informatie

Natuurparken van Cuidad Real

Natuurparken van Cuidad Real


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nationaal park Tablas de Daimiel

Het werd als zodanig gecatalogiseerd in 1973 en opnieuw geclassificeerd in 1980.

Het heeft een oppervlakte van 1.928 hectare. Het is gelegen in Ciudad Real, in de regio La Mancha. Omvat gemeentelijke termen de Daimiel en Villarrubia de los Ojos.Het heeft een ecosysteem dat riviertafels wordt genoemd, gevormd door de overloop van de rivieren Cigüela, Guadiana, Záncara en Riánsares en hun te vlakke grondgebied, waardoor de wateren niet gemakkelijk stromen en tafels vormen.

Het park is een wetland, dat een integrale zone is geworden van watervogels, die daar nestelen, overwinteren en als kudde. De flora en fauna van het park wordt gekenmerkt door waterplanten en -dieren.

Ruidera-lagunes (Foto)

Activiteiten: In het park zijn er 3 vaste wandelroutes: Routebeschrijving van de permanente lagune, Routebeschrijving Torre Prado Ancho, Routebeschrijving Isla del Pan Informatie in hetzelfde park.
Het is weer: het heeft zeer hete en droge zomers (40º) en koude winters. Het heeft zeldzame neerslag (450 mm per jaar) en is geconcentreerd in de herfst en lente.
Uw toegang: via de A-IV die van Madrid naar Andalusië gaat, afrit Puerto Lapice. Neem vervolgens de A-43 naar Daimiel.
Zijn Flora: zoals bomen de tarayes. Waterplanten: rietvelden, paardebloemen, citroenbomen, rietvelden, taxa (endemisch in Ciudad R.)

Zijn Fauna: Fuut, fuut, fuut, reigers, zilverreigers, hamerhaaien, wilde eend, rode eend (symbool van het park), smient, wintertaling, gewone lepel, frieseend, ardeidae als purperreiger, grijze reiger, roerdomp, el Roerdomp, Fuut, rail, witkoproker, kievit, manden, wulp, kleine bustes, Wilde zwijnen, vossen, konijnen, otters, wezels, slaapmuis, San Antón-kikker, gallipat, gevlekte pad, aangespoorde pad, looppad, Europese waterschildpad , Melaatse moerasschildpad, waterslangen, bastaardslangen, karpers, jongeren, calandines, barbelen, slagtanden.
Diensten: Observatoria voor dieren in het wild, Bewegwijzerde routes, Begeleide bezoeken aan het park, Informatiemateriaal, Interpretatiepanelen, Parking, WC, het interpretatiecentrum aangepast voor gehandicapten, niet het park, fonteinen, telefoons, picknickplaatsen,
Interessante bezoeken: watermolens, enkele uit de middeleeuwen. BijManchego Water and Wetlands Interpretation Centre, tonen ze een monografie over de molens, Las Tablas de Daimiel en het natuurpark in het algemeen (adres: Apdo. Correos 3. 13250-Daimiel, dat wil zeggen in het Parque del Carmen de Daimiel (Ciudad Real), tel .: 926.69. 31,18).

Cabañeros Nationaal Park

Het heeft een oppervlakte van 39.000 hectare. Het wordt gedeeld tussen de provincies Ciudad Real en Toledo. Het werd als zodanig verklaard in 1995. Het is gelegen in het centrum van het Iberisch schiereiland. Het is gelegen in de Montes de Toledo (provincie Toledo, ten noordwesten van de provincie Ciudad Real (regio Montes). Het grenst in het westen aan de rivier de Estena en in het oosten aan de rivier de Bullaque. Het beslaat de El Chorico en de Rocigalgo en de bergen van Miraflores en La Celada. Gelegen in het zuiden is de Raña de Santiago. Aan de kant van Ciudad Realomvat de populaties van: Retuerta de Bullaque, Navas de Estena, Horcajo de los Montes, Alcoba de los Montes, Santa Quiteria. Aan de kant van Toledo omvat het de steden: Los Navalucillos en Hontanar.

Het park bestaat uit beboste bergketens, vol bomen, mediterraan struikgewas en allerlei soorten fauna, met aandacht voor zoogdieren en vogels. Het landschap wordt gevormd door uitgestrekte raña's met rijke seizoensgrassen, die voedsel bieden aan een groot aantal dieren.

Activiteiten: in het park kan gevist worden en er zijn ruiterroutes en 2 wandelroutes (de Boquerón del Estena en Gargantilla), quads, buggy's, boogschieten, abseilen, painball, kanoën, offroad routes, clicloculturisme
Het weer: het is er erg koud in de winter met neerslag in de vorm van sneeuw en koel in de zomer.

Uw toegang: vanaf Ciudad Real zijn er verschillende buslijnen die naar het park gaan. Met de auto: Ciudad Real naar Alcoba de los Montes en vandaar naar Horcajo de los Montes. Of van Ciudad Real naar Pueblo Nuevo, Retuerta, en je komt binnen via Navas de Estena. Neem vanuit Toledo de Ctra. N-403 naar El Molinillo en ga daar verder op dezelfde wegen door Pueblonuevo de Bullaque, Santa Quiteria en Alcoba de los Montes; Of neem de Retuerta de Bullaque omweg tot Horcajo de los Montes of richting Navas de Estena. De weg CM-4157, en meer specifiek Km 37, leidt naar de Gargantilla-wandelroutes.
Zijn Flora: galeiken, esdoorns, steeneiken, kurkeiken, rockrose, heide, aardbeibomen, rozemarijn, meidoorn, lavendel, labiernago, mastiek, durillo en braam, hulst, boterbloem, de gele waterlelies.
Zijn Fauna: 200 vogelsoorten: grote roofvogels, zoals de zwarte gier, de Iberische adelaar, de steenarend; vogels die de raña's bewonen, de trap, de kleine trap, de cogujada, enz., en vogels van de bosjes: de ijsvogel, de oropendola, de boomklever. Zoogdieren: herten, wilde zwijnen en reeën. Amfibieën en reptielen. Vissen.
DienstenBezoekerscentrum Casa Palillos tussen Pueblonuevo de Bullaque en Santa Quitería. Tel.: 926.78.32.97, is het Park Interpretation Centre. Een ander bezoekerscentrum is gevestigd inChoker Informatiecentrum, Reserveringstelefoon. 926/78 32 97. Andere diensten van het park: observatoria voor dieren in het wild, bewegwijzerde routes, geleide bezoeken aan het park, informatiemateriaal, interpretatieve panelen, parking, toilet, het interpretatiecentrum aangepast voor gehandicapten, niet het park, fonteinen, telefoons, picknickplaatsen , kinderrecreatieroute met botanisch pad, schuilplaatsen,
Interessante bezoeken: typische hutten van de streek, schuilplaatsen voor herders. U kunt de prachtige steden Retuerta de Bullaque, Piedrabuena, El Robledo, Navas de Estena, Horcajo de los Montes, Santa Quiteria bezoeken. Bezoeken aan kaasfabrieken, wijnmakerijen en (olie) molens.

Natuurpark Lagunas de Ruidera

Het heeft een oppervlakte van 3772 hectare en wordt gedeeld tussen Albacete en Ciudad Real.Het ligt precies in de regio Campo de Montiel in Ciudad Real. Het is het belangrijkste wetland in Castilla La Mancha. Het werd op 11 juni 1979 als zodanig verklaard. Het bestaat uit 15 lagunes die met elkaar verbonden zijn, gescheiden door natuurlijke muren en watervallen. Ze vormen een spectaculair en prachtig landschap. Ze hebben een lengte van 25 km en beginnen bij de bron van de rivier de Guadiana, genaamd Guadiana alto tot aan het Peñarroya-stuwmeer.

Het is een land waarvan de oorsprong dateert uit het Mesozoïcum: klei en gips mergel uit het Trias en dolomieten uit het Beneden Jura. De vegetatie is de typische Middellandse Zee en ook die van het plateau.

Begrijp de gemeentede la Ossa de Montiel in de provincie Albacete, en in de provincie Ciudad Real omvat het de volgende gemeenten: Argamasilla de Alba, Alhambra, Villahermosa en Ruidera. Dit park heeft hele mooie plekken. De lagunes zijn: Colgada, Conceja, Tomilla, Tinaja, San Pedro, Redondilla, Lengua, Batana, Salvadora, Sto.Morcillo, del Rey, Cueva Morenilla, Coladilla, Cenagosa en Blanca.

Activiteiten: trekking. Je kunt de lagunes-route Ruidera en Campos de Montiel volgen, die passeert: Albacete Barrax, Munera, Ossa de Montiel, Munera-lagunes, Rochafrida-kasteel, San Pedro Hermitage, Montesinos-grot, El Bonillo, El Ballestero, Lezuza en Balazote.
Het weer: Mediterraan klimaat met uitgesproken extreme temperaturen.
Uw toegangen: Neem de Ctra. N-430 van Albacete naar Ruidera, maar is ook bereikbaar via Ossa de Montiel. Door de AB / CR-650 en de 151. Ook van de N-430 en dan de AB / CR-650 en de 151.
Zijn diensten: bewegwijzerde routes, geleide bezoeken aan het park (vooraf georganiseerd), het heeft informatief materiaal en interpretatieve panelen.
Uw Flora:populieren, witte populieren, iepen, steeneiken, jeneverbessen, jeneverbessen en gaspeldoornstruiken, kermeseiken, brem, rozemarijn, lavendel. riet, biezen.
Zijn Fauna: wilde eenden, rode eenden, futen, kuif porrón, meeuwen, bruine kiekendief, trap, swamphen, patrijzen, kwartels, tortelduiven, dassen, otters, konijnen, hazen, vossen, wilde katten, woelmuizen van Cabrera, vleermuizen. Vis zoals: pardilla, boga, karper, barbeel, blacbás. Reptielen: San Antonio-kikkers, Galapagos-melaatsen, ocellated hagedissen
Interessante bezoekenInterpretatiecentrum Fuente del RecreoHet heeft een interpretatief pad van 3 km in La Hoz de San Vicente, grotschilderingen uit de ijzertijd. Ze vertegenwoordigen jachttaferelen. Kasteel in het Peñarroya-stuwmeer (Argamasilla de Alba). Je kunt het kasteel van Rochafrida, (Ossa de Montiel) en Cueva de Montesinos (Ossa de Montiel) en Motillas bezoeken.

Biosfeerreservaat La Mancha Húmeda

Het heeft een oppervlakte van 25.000 hectare. Het werd als zodanig verklaard in 1980. Het ligt voor het grootste deel in de regio Montiel (Ciudad Real) en omvat de gemeenten Villahermosa, Alambra, Argamasilla de Alba en Ruidera in Ciudad Real; en een klein deel in Albacete dat de gemeente Ossa de Montiel omvat.

De charme van dit park ligt in de lagunes en het water in het algemeen. Dit vochtige gebied is een rust-, nest- en voedselgebied geworden voor watervogels. Het is niet voor niets uitgeroepen tot ZEPA en RAMSAR vogelreservaat. Bovendien heeft het een grote verscheidenheid aan mediterrane flora en een andere endemisch voor het plateau, die dit natuurreservaat compleet maken.

Het weer: Mediterraan klimaat met uitgesproken extreme temperaturen.
Uw toegangen: neem de Ctra. N-430, de AB / CR-650 en de 151.
Uw Flora: bossen langs de rivier, rietvelden en lisdodde, steeneiken, jeneverbessen. 800 soorten bloemen.
Zijn Fauna: watervogels, roofvogels, zoogdieren, vissen (mode, karper), amfibieën en reptielen.
Zijn diensten: hijBezoekersinformatie- en opvangcentrum in Ruidera Park. (Tel.: 926528116). Begeleide bezoeken, bewegwijzerde routes, interpretatieve panelen, informatief materiaal, toilet, kinderspeeltuin in Ruidera, fonteinen in Ruidera,
Interessante bezoeken: het kasteel van Rochafrida, (Ossa de Montiel, Albacete) Kasteel Peñarroya (Argamasilla de Alba, Ciudad Real) en de grot van Montesinos (Ossa de Montiel) en Motillas (C. R.). Interpretatiecentrum van het park.

Natuurgebied van de Alcudia-vallei en de Sierra Madrona

Het is gelegen in de regio Calatrava. Het is een wetland, dat momenteel wordt aangelegd. ASAJA Ciudad Real heeft verzocht te verschijnen in het openbare proces van voorbereiding van het Natural Resources Management Plan (PORN) van de Alcudia-vallei en de Sierra Madrona, een stap voorafgaand aan de omzetting in een natuurpark. Het zal naar verwachting worden besteld als een natuurpark.

Het is de ideale plek om vogels te reserveren en te nestelen, vooral de kraanvogel. Het zal binnenkort beschikbaar zijn. Het heeft een oppervlakte van 200.000 hectare. van de provincie Ciudad Real.Heeft betrekking op de gemeentenvolgende: Almodóvar del Campo, Cabezarrubias del Puerto, Hinojosas de Calatrava, Fuencaliente, Solana del Pino, San Lorenzo de Calatrava, Mestanza, Puertollano en Brazatortas. De natuurlijke ingang van het park bevindt zich in Puertollano.

De uitgestrekte weilanden en het heersende ecosysteem maken het ideaal voor het fokken van met eikels gevoede varkens en daarom voor de daaropvolgende bereiding van rijke met eikels gevoerde Iberische ham. Concreet heeft Almodóbar del Campo zich gevestigd als vaandeldrager voor deze kwestie.

HijAlcudia Valley en Sierra Madronacommuniceert Andalusië met La Mancha. De route is vol verkoop, om de wandelaar te schuilen. DeRoute van de ridders of Don Quichot, passeerde deze vallei en passeerde de volgende verkooppunten en steden: Tiertafuera, Almodóvar del Campo, La Venta del Molinillo, La Venta del Alcalde of de la Inés, La Fuente del Alcornoque, La Venta Tejada, La Fuente de la Pizarra, El Val de Las Estacas, El Arroyo de los Batanes, The Paintings of Peña Escrita.

Alzazar de San Juan Lagoon Complex natuurreservaat

Het heeft een oppervlakte van 695 hectare. van Natural Reserve en 380 Has. Beschermd gebied.Het is gelegen in het Alcazar de San Juan. Het bestaat uit 3 lagunes: Laguna del Camino de Villafranca, Laguna de las Lleguas, Laguna de la Veguillas Het is een gebied in hoge mate beschermd door allerlei entiteiten: RAMSAR (Wetlands of International Importance), ZEPA (Special Protection Area for Birds) , La Mancha Húmeda Biosphere Reserve uitgeroepen door UNESCO, Wildlife Refuge.

De oorsprong van deze lagunes ligt in de rivier van het Kwartair, die gedeeltelijk blind was en de lagunes zijn door de eeuwen heen gevormd.

Het ecosysteem dat eromheen is ontstaan, is typerend voor waterrijke gebieden, evenals de flora en fauna. Plant gewend aan het land van zout water.

Uw Flora: Limonio, Suaeda, Salicornia, riet, riet, eneas,
Zijn Fauna: watervogels: witkopmalvasia, zwartsnavelpagaza, kluut, tarroblanco, havik, rode eend, tafeleend, slobeend, kuifeend, marlijn met zwarte staart, strijder, corregimos, grijze reiger,
Interessante bezoeken: Laguna de los Carros, Laguna de Pajares, natuurreservaat van Laguna de Salicor, gebied Esteparia de los Anchos, wetenschapsmuseum.
Diensten: Begeleide routes te voet of met de fiets, Workshops gerelateerd aan het Lagunar Complex.

Natuurmonument van El Volcán en de Peñarroya-lagunedie uit het Paleozoïcum komt, net als al zijn terrein. Het is gelegen in de regio Campo de Calatrava, in de gemeenteCorral de Calatrava.

Natuurmonument van de vulkaan Piedrabuena, Het is gelegen in Piedrabuena, Comarca de Montes. Precies in het midden van het Guadiana-bekken en hellingen Hellingen (Río Bullaque en Arroyo de Bullaquejo), Sierra de Picón en Piedrabuena, Tabla de la Yedra.

Gerelateerde metingen:
 • Regio Castilla - La Mancha
 • Hotels in Ciudad Real
 • Gids van Castilla la Mancha
 • Festiviteiten van de provincie Ciudad Real
 • Hotels in Ciudad Real
 • Foto's van Castilla-La Mancha


Video: ANTIGUA GUATEMALA: A tour around the city (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Lincoln

  wonderbaarlijk, heel goed stuk

 2. Alexander

  Do not puzzle over it!

 3. Tobias

  Oh, deze slaven!

 4. Gojinn

  Ik feliciteer, uitstekend idee en het is naar behoren

 5. Faem

  Maar jezelf, je probeerde dat te doen?

 6. Nanos

  En hij heeft analoog?Schrijf een bericht