Algemeen

Pancreaskanker: waarom is het zo dodelijk?

Pancreaskanker: waarom is het zo dodelijk?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ondanks dat het een van de minst voorkomende tumoren is, is het een van de dodelijkste vanwege de late diagnose.

Pancreaskanker is een ziekte die zich niet verspreidt naar andere soorten tumoren, zoals long- of borstkanker, maar die de vierde doodsoorzaak door kanker Wereldwijd.

De alvleesklier bevindt zich achter de maag en voor de wervelkolom. Zijn functie is om het lichaam te helpen energie uit voedsel gebruiken en opslaan door productie hormonen, zoals insuline, dat helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en spijsverteringsenzymen om voedsel af te breken.

Beroemd zoals Steve Jobs en de laatste Nobelprijswinnaar in de geneeskunde, Ralph M. Steinman, zijn overleden aan alvleesklierkanker.

Alvleesklierkanker.

Een alvleesklierkanker treedt op wanneer abnormale cellen in de alvleesklier ongecontroleerd groeien en een weefselmassa vormen die een tumor wordt genoemd.

1. Het heeft het laagste overlevingspercentage van alle kankers.

Slechts 3-6% van de gediagnosticeerde personen overleeft de vijf jaar na de diagnose. Hoewel de overleving voor de meeste kankers in de afgelopen 40 jaar is verbeterd, is dit niet het geval voor alvleesklierkanker.

2. Risicofactoren.

De gezinssituatie van de ziekte, de roken, de leeftijd en de diabetes het zijn risicofactoren.

Studies tonen aan dat niet-roken, matig alcohol drinken en een gezond lichaamsgewicht behouden het risico op alvleesklierkanker kan verminderen.

3. Symptomen.

Pancreaskanker kan alleen veroorzaken vage symptomen, wat afhangt van het feit of de tumor zich in het hoofd, het lichaam of de staart van de alvleesklier bevindt, en wat kan duiden op veel verschillende aandoeningen in de buik of het maagdarmkanaal.

Symptomen zijn onder meer pijn, gewichtsverlies, geelzucht, verlies van eetlust, misselijkheid, veranderingen in ontlasting en diabetes.

De symptomen van alvleesklierkanker kunnen erg vaag zijn. Buikpijn is een symptoom bij ongeveer 70% van de gevallen van pancreaskanker en geelzucht (ook bekend als geelzucht) komt voor in ongeveer 50% van de gevallen.

4. Diagnose.

Alvleesklierkanker is een belangrijke doodsoorzaak door kanker, grotendeels omdat geen detectietools om de ziekte in hun te diagnosticeren beginfases wanneer chirurgische verwijdering van de tumor nog mogelijk is.

EEN vroege diagnose is de sleutel. Als patiënten op tijd worden gediagnosticeerd om de tumor operatief te kunnen verwijderen, wordt hun overlevingskans van 5 jaar of langer vertienvoudigd.

5. Behandeling.

Behandelingsopties voor alvleesklierkanker zijn beperkt.

De chirurgische verwijdering van de tumor is slechts mogelijk bij minder dan 20% van de patiënten bij wie alvleesklierkanker is vastgesteld. Als het niet operatief kan worden behandeld, zijn er behandelingsopties chemotherapie en / of hetradiotherapie.

Ralph M.Steinman, Nobelprijs voor de geneeskunde. Nobelprize.org

Blijf lezen:


Video: Astrid Joosten verloor man aan alvleesklierkanker - RTL LATE NIGHT (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tyrone

  Mijn excuses voor het bemoeien met ... Ik heb een vergelijkbare situatie. U kunt bespreken.

 2. Frollo

  Dit is allemaal onrealistisch!!!!

 3. Atlas

  It is remarkable, very valuable message

 4. Rawlins

  Dit gewoon onvergelijkbare bericht)

 5. Omer

  Naar mijn mening heeft hij het mis. Ik ben er zeker van. Schrijf me in PM, bespreek het.

 6. Renard

  Ik zal me onthouden van reacties.

 7. Paytah

  zoals aandachtig zou lezen, maar het niet begreepSchrijf een bericht