Allergieën

Ei om ei-allergie te overwinnen

Ei om ei-allergie te overwinnen

Het nemen van kleine dagelijkse doses eieren kan de getroffen kinderen helpen hun allergie voor eieren te overwinnen.

Eieren zijn een van de meest voorkomende oorzaken van voedselallergieën. Meer dan 2% van de kinderen heeft een ei-allergie, met als meest voorkomende symptomen eczeem, netelroos, astma, allergische rhinitis, anafylactische shock en spijsverteringssymptomen.

Velen zullen het ontgroeien als ze 4 of 5 jaar oud zijn, en anderen zullen dit als tieners doen, maar 10-20% komt er nooit overheen.

In een klein essay, gepubliceerd in het tijdschrift New England Journal of MedicineWerden 55 kinderen tussen de 5 en 18 jaar met een ei-allergie gerekruteerd. 40 kregen kleine hoeveelheden eiwitpoeder, het deel dat gewoonlijk allergie veroorzaakt, en de andere 15 kregen maizena als controle.

De hoeveelheden werden elke twee weken verhoogd tot het equivalent van een derde van een ei per dag werd bereikt.

Ze gingen af ​​en toe naar hun dokter om te proberen eieren te eten. De test werd als mislukt beoordeeld als er symptomen optraden, zoals kortademigheid.

Na 2 jaar behandeling was 75% van de kinderen die een dagelijkse dosis eipoeder kregen symptoomvrij, dat wil zeggen dat ze zonder reactie een heel ei konden eten. Hiervan bleef 27% nog een jaar symptoomvrij na stopzetting van de behandeling.

Orale immunotherapie (OIT) is gebaseerd op een persoon met een bepaalde voedselallergie die steeds kleinere hoeveelheden allergene voedingsmiddelen inneemt als een manier om de allergie te behandelen.

Hoewel deze resultaten aangeven dat OIT kan helpen bij het oplossen van bepaalde voedselallergieën, bevindt dit type therapie zich nog in de vroege experimentele fase en is er meer onderzoek nodig.

Onderzoekers waarschuwen voor de noodzaak om aandoeningen zorgvuldig te controleren door een getrainde arts.

Burks AW, Jones SM, Wood RA, Fleischer DM, Sichener SH, Lindbland RW, et al. New England Journal of Medicine (2012). Online.


Video: Tijd heelt niet alle wonden. Publieksacademie. Medisch Spectrum Twente (Mei 2021).