Voeding

Door chocolade te eten, kun je een Nobelprijs winnen

Door chocolade te eten, kun je een Nobelprijs winnen

Weet u dat de landen die de meeste chocolade consumeren, een groter aantal Nobelprijzen onder hun inwoners hebben?

Veel onderzoeken hebben de voordelen van aangetoond chocolade voor de gezondheid. Een van deze voordelen is de verbetering van cognitieve functieConcreet lijkt het erop dat chocolade het risico op dementie vermindert en de cognitieve functie verbetert bij ouderen met geheugenproblemen.

De flavonoïden in chocolade.

Chocolade heeft een flavonoïde genaamd flavonol, dat ook aanwezig is in groene thee, rode wijn en sommige soorten fruit, wat effectief lijkt te zijn vertragen, en zelfs omkeren, de cognitieve problemen die verband houden met veroudering.

Flavonoïden zijn ook aangetoond verbeteren endotheliale functie, lage bloeddruk, provoceren vasculaire vasodilatatie perifere en in de hersenen. Kortom, verbeter de bloedtoevoer naar de hersenen.

Meer chocoladeconsumptie, betere cognitieve functie.

De resultaten van een studie, gepubliceerd in het tijdschrift New England Journal of Medicine, laten zien dat er een verband bestaat tussen de consumptie van chocolade in een land en de cognitieve functie van de bevolking.

De consumptie van chocolade per jaar van de inwoners van 22 landen werd vergeleken en was gerelateerd aan het aantal Nobelprijswinnaars in deze landen op elke 10 miljoen inwoners.

De resultaten toonden het bestaan ​​van een nauwe correlatie tussen de consumptie van chocolade per hoofd van de bevolking en de aantal Nobelprijswinnaars in een land.

Zwitserland was de duidelijke winnaar, met 31 Nobelprijswinnaars en een consumptie van 13 kg / jaar / inwoner van chocolade, gevolgd door ook Zweden met 31 Nobelprijswinnaars, maar met een verbruik van 6,4 kg / jaar / inwoner.

Denemarken en Oostenrijk ontvingen respectievelijk 25 en 24 prijzen en een consumptie van 9 kg / jaar / inwoner van chocolade.

Noorwegen won 23 prijzen en 10 kg / jaar / inwoner chocoladeconsumptie, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (19 prijzen, 10 kg / jaar / inwoner chocolade) en Duitsland (13 onderscheidingen, 12 kg / jaar / inwoner chocoladeverbruik).

De VS hadden 10 Nobelprijswinnaars, met een chocoladeconsumptie van ongeveer 5,5 kg / jaar / inwoner.

Daarom laten de resultaten, met uitzondering van Zweden, zien dat ongeveer 0,4 kg chocolade per inwoner en jaar om het aantal Nobelprijswinnaars in een land te verhogen vastbesloten.

Messerli F. New England Journal of Medicine (2012). Meer informatie.


Video: 26 Briljante Oplossingen Voor Elke Situatie (Juni- 2021).