Voeding

De waarheid over detox-diëten

De waarheid over detox-diëten

Werken detox-diëten?

Het belangrijkste doel is zuiveren het lichaam van gifstoffen en, u ook ertoe brengen om af te vallen.

Wat is een detoxdieet?

Het is gebaseerd op het concept van reinig het lichaam van gifstoffen.

Gifstoffen zijn stoffen die kunnen zijn schadelijk voor het lichaamzoals enkele van de afvalproducten die het gevolg zijn van normale cellulaire activiteit en chemicaliën waaraan we worden blootgesteld in onze omgeving, voedsel en water.

Er zijn veel soorten detox-diëten, en volgen over het algemeen dezelfde principes:

  • Verminder de hoeveelheid gifstoffen in de voeding. Bijvoorbeeld biologisch eten.
  • Verhoog de hoeveelheid voedingsmiddelen die vitamines, voedingsstoffen en antioxidanten bevatten om ontgifting te bevorderen.
  • Verhoog de hoeveelheid voedsel dat rijk is aan vezels en water, waardoor de frequentie van stoelgang en urineren toeneemt.

Wat je wel en niet mag etenHet hangt af van het specifieke detoxdieet.

Sommige zijn uitsluitend gebaseerd op de consumptie van sappen, andere op de consumptie van onbewerkt voedsel, voedsel dat rijk is aan vezels, water en het elimineren van alle suikers, zout, cafeïne en alcohol.

De looptijd van dit soort dieet is variabele, hoewel de meeste tussen de 3 en 30 dagen zijn. Het kan kruidensupplementen of andere methoden omvatten, zoals een dubbele puntreiniging.

Waarom zijn detox-diëten zo populair?

Voorstanders van dit soort dieet beweren dat de ophoping van gifstoffen het begin van ziekten en een hormonale onbalans, een verminderde immuunfunctie en voedingstekorten kan veroorzaken. Deze diëten:

  • "Ze zullen je een beter gevoel geven"

In die mensen die ongezond eten, na een detoxdieet zullen ze maken voel veel beter wanneer ze goed beginnen te eten. De meeste mensen drinken niet genoeg water of eten niet genoeg verse groenten en fruit, dus enkele van de eenvoudige veranderingen die dit soort diëten voorstellen, zoals meer water drinken of bewerkte voedingsmiddelen vermijden, zullen het gevoel van welzijn vergroten.

Wanneer we adopteren gezondere leefgewoonten we krijgen enkele problemen verbeteren: als we geen alcohol of koffie drinken, zullen we hoofdpijn verminderen en als we meer water drinken, verbeteren we onze huid.

  • "Het zal je helpen om af te vallen"

Het gewichtsverlies dat wordt bereikt met detox-diëten is meestal korte termijnomdat deze diëten niet lang volgehouden kunnen worden.

Nadat u het dieet heeft voltooid, de meeste mensen keren terug naar hun gewicht van vóór het dieet.

Werken detox-diëten echt?

Detox-diëten zijn erg populair, maar die zijn er wel weinig wetenschappelijk bewijs dat ondersteunt de effectiviteit ervan.

Eigenlijk heeft ons lichaam dat al zeer effectieve orgaansystemen voor de eliminatie van gifstoffen.

Onze lever, darmen, nieren, longen, huid, bloed en lymfestelsel zijn ontworpen om samen te werken om ervoor te zorgen dat gifstoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor ons lichaam, worden omgezet in minder schadelijke stoffen die uit het lichaam kunnen worden uitgescheiden.

Maar hoewel er niet genoeg onderzoek is om de effectiviteit van detox-diëten te bepalen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, moet u zich concentreren op een dieet dat is gebaseerd op het eten van fruit en groenten, voedsel dat rijk is aan vezels om de darmfunctie te ondersteunen, voldoende water drinken, lichaamsbeweging en het verminderen van stress helpt hen daarbij positieve en duurzame veranderingen in voeding en levensstijl.

Blijf lezen:

  • 7 fouten die je niet moet maken als je wilt afvallen
  • Waarom is het zo moeilijk voor mij om af te vallen?
  • Koolhydraatarme diëten: zijn ze goed voor u?
  • 11 eenvoudige manieren om je lichaam elke dag te ontgiften


Video: Sugar: The Bitter Truth (Mei 2021).