Curiosa

De ongelooflijke fysieke veranderingen en evolutie van honden door de tijd heen

De ongelooflijke fysieke veranderingen en evolutie van honden door de tijd heen

Alle levende wezens evolueren, hoewel soms niet op de manier die we ons voorstellen. Wat is er veranderd bij deze honden?Op deze afbeeldingen kunnen we zien hoe deze hondenrassen na 100 jaar aanzienlijk van uiterlijk veranderden. De veranderingen zijn indrukwekkend en ze laten ons sprakeloos achter ...

Maar eerst een beetje geschiedenis ...

Helaas is de meerderheid van de rashonden die we tegenwoordig kennen het resultaat van vreselijke opzettelijke genetische manipulatie. Van de 19e eeuw tot heden, de obsessie om een ​​perfecte kopie te krijgen van de hond leidde tot het onderzoeken en plegen van wrede praktijken om een ​​ideale hond te krijgen. Maar vaak werd dit niet bereikt, en echt wat zou krijgen bij velen van hen was het jaren van hun leven afnemen of hun kwaliteit van leven verslechteren. Dat is de prijs die sommige honden moesten betalen.

Laten we eens kijken naar de fysieke veranderingen die deze hondenrassen in 100 jaar tijd hebben veranderd; hetzij door zijn eigen evolutie of doordat het menselijk ras zich heeft bemoeid met zijn verandering, van 1915 tot 2020:

Duitse herder:

Je kan dat zien zijn heup is gezakt en een beetje moeite om op hoge snelheid te kunnen rennen in vergelijking met voorheen.

Dobermann:

De Dobermanns zijn niet veel veranderd. Enkel en alleen de oren hebben iets veranderd. Maar vanwege gedwongen veranderingen in zijn aard, deze hond lijdt aan de heup en het hart.

Hotdog:

Zij waren de favorieten van de Europese koningen en zij waren degenen met wie ze het meest experimenteerden. Ze kruisten deze honden met leden van hun eigen familie, wat veroorzaakte misvormingenSommige werden geboren met 3 of 5 poten, en sommige zelfs zonder staart. Tegenwoordig zijn het normale honden sinds gelukkigze evolueerden goed.

Carlino:

Hij was een van de meest ervaren en meest getroffen. Lijden genetische afwijkingen dat hen het vergroot de kans op cardiorespiratoire problemen en lichaamsverlamming.

Hond:

De veranderingen die de evolutie van deze hond verslechteren zijn: grote oren, overtollige vacht, hangende ogen en een kortere gestalte. Dat alles waar ik last van heb wervels en mobiliteitsproblemen.

Sint Bernard:

Hij heeft momenteel veel meer haar, en dit overtollige haar maaktzijn lichaamstemperatuur stijgt en hij stikt gemakkelijk.

Bull terrier:

We kunnen zien dat zijn snuit veel is veranderd en vervormd is geraakt na honderd jaar, en als gevolg van die veranderingheeft gehoor- en zichtproblemen.

Buldog:

Deze hond heeft grote genetische problemen. Heeft een platte neus die het ademen bemoeilijkt. Het detail dat deze honden moeten een gedwongen keizersnede ondergaan omdat ze niet door een natuurlijke bevalling kunnen worden geboren, omdat zijn schedel erg groot is. En zijn de levensverwachting is slechts ongeveer 6 jaar.

Bearded Collie:

Je kunt de verandering in haar haar zien, nu is het veel overvloediger en langer. Het veroorzaakt een temperatuurstijging, gips veroorzaakt hartaanvallen en epilepsieproblemen. Te kan al op jonge leeftijd blind worden omdat hun ogen erg gevoelig zijn.

Bokser:

Nu de Boxers ze hebben een korter gezicht en lichaam. Ze zijn heel erg vatbaar voor epileptische aanvallen en 7 op de 10 lijden eraan.

Saluki:

Deze honden Ze zijn erg mooi, maar tegelijkertijd erg gevoelig. Ze hebben zeer intensieve zorg nodig en eenvoudige blootstelling aan de zon kan ze doden.

De menselijke ambitie om mooiere honden te hebben, heeft ervoor gezorgd dat ze de prijs betalen van fysieke problemen en gevoeliger zijn. En jij denkt?
Groeten hondenvrienden!

Bronnen: Lavozdelmuro.net, Badabun.net


Video: De vadercrisis en het narcisme van millennials. In gesprek met Frank Koerselman (Juni- 2021).