Oefening

Yoga om slapeloosheid tijdens de menopauze te bestrijden

Yoga om slapeloosheid tijdens de menopauze te bestrijden

Een manier om slaapproblemen in verband met de menopauze te verbeteren

Hoewel de menopauze de tijd is waarop de menstruatie stopt, kan de overgang enkele jaren duren en staat bekend als de perimenopauze.

Tijdens de perimenopauze, schommelingen in oestrogeen- en progesteronspiegels kan een groot aantal veroorzaken symptomen zoals opvliegers en slapeloosheid.

Momenteel is het hormoontherapie is de belangrijkste behandeling om deze symptomen te verlichten, maar vanwege de mogelijke bijwerkingen die dit type therapie kan uitlokken, kiezen veel vrouwen voor andere soorten "meer natuurlijke" therapieën.

Hoe yoga kan helpen

Een studie, gepubliceerd in het tijdschriftMenopauze, laat zien dat het regelmatig beoefenen van yoga de slaapkwaliteit van vrouwen in de menopauze kan verbeteren, hoewel het opvliegers niet lijkt te verminderen.

In de studie werden 249 gezonde vrouwen willekeurig toegewezen om yoga te beoefenen, een matig aëroob oefenprogramma te volgen of helemaal niet te sporten.
De resultaten toonden aan dat die vrouwen die minstens 12 weken yoga hadden beoefend, verbeteringen lieten zien in de slaapkwaliteit en ook minder last hadden van slapeloosheid en depressie. In deze studie werd yogabeoefening echter niet geassocieerd met een vermindering van opvliegers of nachtelijk zweten.

Newton KM, Reed S, Guthrie KA, Sherman KJ, Booth-LaForce C, Caan B, et al. Menopauze (2013). Meer informatie.

Beoefen je yoga en heb je de voordelen ervan ervaren? Vertel ons over uw ervaringen.

Gerelateerd lezen:

  • Depressie geassocieerd met menopauze
  • Hoe u tijdens de menopauze in vorm kunt blijven
  • Menopauze en lichaamsbeweging


Video: Gemakkelijk in slaap vallen kinderen vanaf 6 jaar (Augustus 2021).