Zwangerschap

Op welke leeftijd ben je te oud om luiers te blijven verschonen?

Op welke leeftijd ben je te oud om luiers te blijven verschonen?

Heeft het vaderschap van een man echt geen vervaldatum?

Er zijn veel voorbeelden van mannen die na hun vijftigste vader zijn geworden, maar hebben alleen vrouwen problemen met het krijgen van kinderen na een bepaalde leeftijd? Of hebben ze ze ook?

Laten we eens kijken!

De laatste statistieken zeggen datgemiddelde leeftijd waartoe een man is vader voor de eerste keer Het is 35 jaar of ouder.

Meestal is de leeftijd van de vader geen reden tot bezorgdheid. De meeste oudere vaders hebben meestal geen vruchtbaarheidsproblemen en hun baby's worden geboren zonder fysieke of ontwikkelingsproblemen.

Maar zo is het niet altijd. Stel het ouderschap uit kunnen hebben enkele risico's.

Veroudering kan de productie van zaadcellen beïnvloeden

Mannen beginnen sperma te produceren vanaf de leeftijd van 13 jaar, en hoewel het lichaam dat blijft doen totdat de man sterft, tussen de 40-45 jaar, begint alles een beetje te slijten.

Een deel van de "machine" die verantwoordelijk is voor de vorming van sperma begint te mislukken.

Twee soorten cellen die in de testikels aanwezig zijn, gaan verloren:

  • De Leydig-cellen, die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van testosteron.
  • De Sertoli-cellen, die het nieuwe sperma onderhouden en voeden.

Als resultaat begint de mens te produceren meer defect sperma, die bevatten DNA-mutaties die de gezondheid van toekomstige baby's.

Elk jaar dat verstrijkt, neemt het aantal mutaties toe

Hoe ouder de vader is wanneer het kind wordt geboren, hoe groter het aantal mutaties in het genetisch materiaal van het kind.

Gemiddeld een ouder van 30-jarige zendt ongeveer 55 mutaties uit aan zijn nakomelingen, maar elk jaar wordt hij ouder en komen er nog twee mutaties bij.

Dit betekent dat wanneer een man heeft meer dan 40 jaar, het aantal mutaties dat hij doorgeeft aan zijn nakomelingen is bijna het dubbele dan bij 30. En naar 50 jaar, het aantal DNA-mutaties zal hebbenvermenigvuldigd met 8.

Is het zo riskant om het ouderschap uit te stellen?

Niet altijd. Zelfs als de vaderlijke leeftijd is vergevorderdblijft het daadwerkelijke risico bestaan vrij laag.

Niet alle DNA-mutaties veroorzaken gezondheidsproblemen, maar sommige van deze mutaties kunnen bijdragen aan hun uiterlijkproblemen bij het concipiëren of teeen zwangerschap uitdragen.

Enkele gerelateerde onderzoeken tonen aan:

  • De mannen van 35 jaar of ouder hebben een kans van 50% minder om zwanger te worden na een jaar dat geprobeerd te hebben mannen onder de 25.
  • Vrouwen met partners ouder dan 35 jaar hebben een 27% meer kans op een miskraam dan die met koppels van 25 of minder.
  • De autisme en schizofrenie stijgen sterk bij baby's van oudere vaders, met een verdubbeling van het risico voor elke 16,5 jaar van de vaderlijke leeftijd.
  • Vaderlijke leeftijd met vroeggeboorte en laag geboortegewicht, en anderen hebben verbanden gevonden met gespleten lippen en bepaalde soorten kanker.

Kong A, Frigge ML, Masson G, Besenbacher S, Sulem P, et al. Natuur (2012). Meer informatie.


Video: IK LEEFDE ALS EEN KLEIN KIND VOOR 24 UUR! (Mei 2021).