Honden

Hoe moet ik mijn hond wassen en hoe vaak?

Hoe moet ik mijn hond wassen en hoe vaak?

Stappen en aanbevelingen voor het wassen van een hond

Wij weten. Soms is het moeilijk om ze te wassen ... Maar wat een remedie! We leren je stap voor stap hoe je een hond moet wassen en beantwoorden de meest gestelde vragen.

Allereerst:

 • U moet de halsbanden van de hond verwijderen voordat u hem wast, aangezien u de nek goed moet wassen en ook als de halsband van nylon is gemaakt, blijft hij lang nat en als hij van leer is, kan hij krimpen en de hond verdrinken.
 • Als de hond harsvlekken heeft of vergelijkbaar het is raadzaam om ze te verwijderen voordat u gaat baden. Met een katoen gedrenkt in olijfolie we kunnen ze wrijven en ze zullen verdwijnen.
 • Met een steriel gaasje en fysiologische zoutoplossing (of gekookt water) Maak je oren voorzichtig schoon voordat je gaat baden. Vergeet niet om het gaas goed af te tappen voordat u het doet zodat er geen water in komt.
 • Reinig hun ogen met serum en een ander katoen of gaasje dan dat u voor de oren gebruikt (Het kan ook worden doordrenkt met kamille gemaakt met gekookt water) om legañas te verwijderen.
 • Denk eraan om tijdens het baden extra voorzichtig te zijn met uw ogen, oren, neus en mond.

Je zal moeten:

 • Borstel van de hond
 • Handdoek
 • Shampoo voor hond
 • Antislip douchemat
 • Haardroger
 • Tapijt of handdoek om de hond achter te laten als hij de badkamer verlaat
 • Trek oude kleren aan of dat het je niet kan schelen als het nat wordt
 • Container voor het gieten van water zonder doucheslang (optioneel)
 • De badkuip, douche, toilet, wastafel of wastafel (afhankelijk van de grootte van de hond)

We kunnen onze hond buiten wassen als het erg warm is. Overtollig water met een handdoek verwijderen en in de zon laten drogen.

Stappen om een ​​hond te wassen:

 1. Zorg ervoor dat de shampoo voldoende is. Het zou hondenshampoo moeten zijn, nooit shampoo voor mensen. Als we op een dag geen hondenshampoo meer hebben, kunnen we een zeer milde shampoo voor mensen gebruiken, maar alleen als het een noodgeval is.
 2. De badkamer moet warm zijn zonder te schroeien, was hem nooit op een plek waar je verkouden kunt worden of waar de luchtstroom loopt.
 3. Borstel en ontwar je haar om stof en dood haar te verwijderen. We kunnen het ook schudden.
 4. Gebruik de meest geschikte plaats: De badkuip, douche of grote kom als de hond groot is, en als het een kleine hond is, is de gootsteen, de gootsteen of een kleine kom beter.
 5. Controleer of het water warm of warm is, zonder te verbranden. Zorg voor een aangename temperatuur. We zullen de hond nat maken en we zullen het spoelen voordat u de shampoo aanbrengt.
 6. Als de hond erg bang is, begin hem dan van onderaf te wassen, als hij er niet bang voor is, We kunnen starten vanaf de nek naar beneden. Voorkom dat zijn hoofd in het begin nat wordt.
 7. Breng de shampoo aan indien mogelijk eerst in onze handen en schuimen, daarna op de hond aanbrengen. Zeep het in met een kleine massage en spoel af. Maak dan zijn hoofd nat en bescherm zijn oren (wees voorzichtig, er mag geen water in komen) en schuim weg van de ogen.
 8. Spoel heel voorzichtig uit en geef de hele hond een extra spoeling (vergeet niet om hem goed uit te spoelen). Veel let op je ogen, oren, mond en neus.
 9. Laat de hond leeglopen door er met je handen doorheen te gaan in de richting van zijn vacht om het overtollige te verwijderen. Vervolgens Met een droge handdoek het vocht verwijderen en de hond laten afschudden als je wilt.
 10. Laat de hond op de droge mat of handdoek liggen op de vloer.
 11. Droog de hond volledig af met behulp van de droger. We moeten het gebruiken op een afstand van minimaal 30 centimeter zodat het niet brandt en constant beweegt. Dan kunnen we het nog een laatste keer borstelen.

Prijs uw hond en of u hem aan het einde van het bad iets lekkers of snoepjes voor honden kunt geven.

Hoe vaak moet een hond worden gewassen of gewassen?

Het hangt ervan af, maar ongeveer eens per maand, als we uw huid niet kunnen irriteren. Als de hond kortharig is en / of niet ruikt, kan hij langer zonder baden, alleen goed borstelen is voldoende. We kunnen het af en toe wassen als het erg vuil is geworden, maar bij voorkeur met water (probeer de shampoo niet vaker dan eens per maand te gebruiken).

Hoe een hond die water haat kalmeren en wassen?

Er zijn honden die niet gewend zijn om gewassen te worden en anderen die een hekel hebben aan water. We laten u enkele aanbevelingen achter om te proberen het te ontspannen:

 • Leg een rubberen antislipmat zodat deze niet wegglijdt en voorkomen dat hij in paniek raakt en uitglijdt in de badkuip.
 • Praat met je op een zachte, ontspannen en zoete toon om hem te kalmeren. Geef hem liefkozingen.
 • We kunnen je een aantal van je favoriete speelgoed en / of een snack geven om het aan te moedigen.
 • Schreeuw of scheld hem niet.Je zou het kunnen associëren met iets slechts en er nog meer bang voor kunnen zijn.
 • Plaats geen voorwerpen of shampooflessen in de buurt van de badkuip die kunnen vallen, het feit dat ze vallen, maakt ze nog zenuwachtiger.
 • Het is niet aan te raden om ze te douchen; water onder druk maakt hen meer bang. We kunnen de badkuip iets vullen en met een bak zullen we het water erin gieten.
 • Het water moet warm zijn, maar mag niet branden. In de zomer beter gematigd. Nooit koud.
 • Door de badkamerdeur open te laten, kan claustrofobie worden voorkomen van de hond om zich opgesloten te voelen.
 • Was het met de hulp van een andere persoon als we zien dat het onmogelijk is was het zelf.

Als u toekomstige watervrees wilt vermijden, kunt u ze het beste vanaf jonge leeftijd (vanaf de leeftijd van 5 weken) aan de badkamer laten wennen.

Wat moet ik doen als ik mijn hond nooit was?

Als de hond in een weiland of buiten staat en in goede gezondheid verkeert (Hij heeft zijn vaccins, vlooienband of pipet ...) en we merken totale normaliteit in hem, er gebeurt niets als u zich niet wast. Met een vaak goed borstelen om dood haar en stof te verwijderen Het zou genoeg zijn.

In een appartement of flat zou het niet hetzelfde zijn, we zouden zeker meer de geur van hond opmerken en ookhet is geen hygiënisch idee, vooral als de hond op onze bank of bed klimt.

Aanbevelingen:

Als je jezelf niet ziet in staat om het te doen of het is onmogelijk nog steeds deze tips volgen, het is het beste om hem naar een hondenverzorger te brengen en laat enkele professionals het doen.

Raadpleeg uw dierenarts als uw hond na het baden tekenen van jeuk of roodheid vertoont en stop met het gebruik van de hondenshampoo die u gebruikt, het kan een allergische reactie zijn of u heeft de shampoo niet correct verwijderd.

Blijf lezen:

 • Hoe u uw hond in de zomer kunt verzorgen en opfrissen
 • Coronavirus en huisdieren, hoe beïnvloedt dit hen?
 • Hoe vlooien en teken op honden snel te verwijderen


Video: Als mijn hond een liedje zou schrijven. (Mei 2021).